Școlile și liceele, încurajate să amenajeze spații verzi

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu a lansat un nou concurs, intitulat „Şcoala mea se adaptează“, unde sunt așteptate să se înscrie școli și licee din municipiile Sibiu, Brașov și Tg. Mureș.

elevi scoala 2 cisnadieInstituțiile de învățământ vor trebui să amenajeze sau să reabiliteze un spațiu verde din incintă și pot câștiga trei staţii meteo pe care să le utilizeze în activităţile didactice. APM Sibiu va desemna doi câştigători a două premii, al treilea câștigător fiind ales prin votul acordat de vizitatorii website-ului.

Data limită: 20 mai

Participarea la concurs este gratuită şi nu există nici o taxă de înscriere. Înscrierea se face prin completarea formularului de înregistrare care poate fi descărcat de pe www.caleaverde.ro. Documentul semnat şi stampilat de conducătorul unității de învăţământ trebuie expediat pe adresa melinda.dragomir@caleaverde.ro sau la sediul APM Sibiu, cel târziu până la data de 20 mai, alături de o fotografie cu locaţia unde se doreşte amenajarea/reabilitarea spaţiului verde.

Locuri limitate

Participanţii la concurs vor fi admişi în limita celor zece locuri disponibile, în ordinea înscrierii în concurs şi a validării cererii de înregistrare.  Cei ale căror cereri de înregistrare sunt validate vor beneficia de decontarea unei sume de maxim 500 lei cu TVA inclus, din bugetul proiectului. Cheltuieli eligibile sunt: pentru achiziţia de arbori, arbuşti şi alte plante autohtone (puieţi, seminţe, răsaduri, gard viu, gazon) şi unelte de grădinărit necesare lucrului.  Toate amplasamentele amenajate/reabilitate ca spaţii verzi participante la concurs vor fi verificate de reprezentanţi ai APM Sibiu.

Cu fonduri europene

Concursul este organizat în cadrul proiectului „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”, finanțat prin Granturile SEE 2009-1014, în cadrul Programului RO 07 – Adaptarea la schimbări climatice. Regulamentul oficial al concursului este disponibil pe http://caleaverde.ro, https://www.facebook.com/CaleaVerde, www.apmsb.anpm.ro sau printr-o cerere scrisă adresată APM Sibiu, str. Hipodromului, nr. 2A, ori prin email la adresa office.caleaverde@apmsb.anpm.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*