Scriitorul Julian Gamentz își aduce la Sibiu ultimele două volume

Scriitorul româno-canadian Julian Gamentz organizează turneul de carte ”Loc lângă tine, loc fără tine”, în cinci orașe din România, în perioada 14 – 18 mai.

Julian Gamentz, autorul poemului manifest «La moartea Regelui meu drag al României», își va lansa joi, 17 mai, ora 18:00, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu volumele ”40 de zile” și ”Cuvântul care mă însoțește”, în cadrul turneului de carte ”Loc lângă tine, loc fără tine”.

Aflat într-o continuă călătorie, între țara natală și țara adoptivă, Iulian Gamentz scrie într-o limbă română de mare acuratețe, prin care reușește să surprindă emoții și stări, trăiri și extaz sufletesc, care așează în cărțile sale o atmosferă specială, de un modernism evident, fără complexe și false pudori. Iulian celebrează familia, soția, copiii, părinții, și scrie despre pierderea mamei soacre o carte-recunoștință, care creionează în mod rarisim în literatură un personaj luminos, generos și esențial.

Paginile celor două cărți – ”40 de zile”, un roman al despărțirii de un parinte și ”Cuvântul care mă însoțește”, un jurnal de versuri și gânduri, împletite într-o fuziune de stiluri și abordări – îl descriu fidel pe autor drept un om echilibrat, dinamic, un familist și un patriot total angajat în misiunile vieții sale: de tată și soț și de român monarhist convins.

Cu Iulian Gamentz, cititorii și prietenii se pot întâlni joi seară, în sala festivă a Bibliotecii Județene ”ASTRA” (etaj 2, corp A). Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, cu susținerea Consiliului Județean Sibiu.

De asemenea, prietenii virtuali și nu numai ai autorului îl vor putea urmări zilnic pe contul său de Facebook, unde va posta zilnic un preambul introspectiv – ”Dialogul cărții cu autorul” – al celor mai relevante fragmente din cărțile lansate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*