Scrisoare către Acasă. O provocare interesantă se lasă cu premii

ASTRA vă provoacă să vorbiți despre o casă care înseamnă mult pentru voi: „Ca să vă credem, adresați-vă direct casei, printr-o scrisoare postată într-un comment la acest mesaj, fie în event, fie pe articolul postat pe pagina oficială a Muzeului ASTRA. Alegeți o casă din memorie, descrieți-o, spuneți-ne de ce a însemnat mult pentru voi la un moment dat. V-am putea sugera, spre exemplu, casa părintească, la bunici sau vreun loc unde aveți o primăvară, toamnă rară sau… O casă simplă, însă atât de importantă pentru suflet!”.
„Are o casă propria identitate? Se transmite ceva din această identitate în noi sau casa preia ceva din identitatea noastră?
Dați-ne detalii: cine a construit-o, câte camere are şi ce funcții au acestea, descrieți piese de mobilier, țesături, broderii, fotografii, tablouri… Ne-am bucura să ne spuneți şi care e casa voastră favorită din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. De altfel puteți adresa scrisoarea chiar unei case de aici, de la noi, locul unde tradițiile românești merg mai departe.
Ce anume v-a făcut s-o alegeți?
Cele mai reuşite ,,scrisori” vor fi premiate de un juriu format din Ciprian Ştefan, Radu Vancu şi Ovidiu Baron. Vom anunța câştigătorii tot aici, pe pagina oficială de facebook a Muzeului ASTRA.
Concursul este modul nostru simbolic de a dedica săptămâna aceasta Zilei Culturii Naționale,15 ianuarie.
Locul 1 – un abonament anual de familie Muzeul ASTRA
Locul 2 – colecția Revista Transilvania / 2022
Locul 3 – acces gratuit / o zi Muzeul ASTRA
+3 mențiuni cu cartea ,,Cărarea ocolită”, în care câteva case/ monumente din Muzeul ASTRA își spun propria poveste
ASTRA este România! România de Acasă! ASTRA este ACASĂ!” – este mesajul celor de la ASTRA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*