Scrisoare deschisă către ”#REZIST” și ”Vă Vedem din Sibiu” | PUBLICITATE

25 de ordonanțe de Urgență date ”noaptea ca hoții” de către membrii Guvenului PNL. Reprezentații ”societății civile” și ai ONG-urilor din Sibiu, NICIO REACȚIE!

Motto: ”Trebuie să ai garanția că nu te culci sănătos și te trezești mort” – Raluca Turcan, 2019, declarație făcută din puțul gândirii, la sediul Guvernului.

Stimați membri ”Vă vedem” și ”Rezist” din Sibiu, ca urmare a lipsei voastre de reacție, se naște, în mod firesc, o întrebare simplă: mai sunteți ”câinii de pază” ai democrației, sau de fapt sunteți niște mielușei cumpărați, folosiți pentru a servi unor interese politice, ori sunteți pur și simplu niște ipocriți?

Dacă cumva ați trăit undeva izolați în ultima săptămână, fără acces la mijloacele de informare, poate aveți o scuză. Și în acest caz vă informăm noi ce s-a întâmplat în tot acest timp: domnul Orban și doamna Turcan, împreună cu ”gașca” ce formează guvernul PNL, s-au întâlnit la ceas de seară să dea 25 de Ordonanțe de Urgență de Guvern și 31 de Hotărâri de Guvern. Aceste Ordonanțe de Urgență NU au fost puse în dezbatere publică, NU au avut nici măcar avizele direcțiilor de specialitate din cadrul ministerelor, și, în mod abuziv au fost aduși la sediul Guvernului, în toiul nopții, funcționarii publici din cadrul ministerelor care trebuiau să avizeze aceste acte, pentru a le semna pe genunchi.

După ce au făcut presiuni asupra funcționarilor publici din ministere și au obținut semnăturile acestora, membrii Guvernului Orban au aprobat Ordonanțele de Urgență, deși mai aveau nevoie, în mod obligatoriu, de avizul Consiliului Economic și Social (CES) și de cel al Consiliului Legislativ, două instituții fără de care nu se poate promova nicio Ordonanță de Urgență. De la Revoluție încoace niciun Guvern nu și-a permis să facă un abuz atât de mare și să încalce atât de flagrant legislația și Constituția.
ATENȚIE! O Ordonanță de Urgență are puterea unei legi și poate reglementa activitatea dintr-un întreg domeniu.

Dar, se pare că, pentru domniile voastre, toate aceste aceste fapte nu reprezintă abuzuri sau derapaje antidemocratice, din moment ce ați stat liniștiți, fără a lua atitudine împotriva lor!

Totuși, dacă în cele din urmă vă veți trezi și veți ”vizita” sediul PNL Sibiu, nu doar pentru a bea un ceai cald, așa cum ați făcut până acum, poate îi veți întreba și de Sănătate. Dar nu de sănătatea membrilor PNL, ci despre Ordonața pe Sănătate, prin care sunt redirecționați banii, și așa puțini, de la Spitalul Județean de Urgență Sibiu și de la alte spitale de stat din Sibiu și din toată țara, unde pacienții sunt tratați în mod gratuit, către privați. Bineînțeles că, pe lângă banii primiți de la Casa de Asigurări de Sănătate, privații din sănătate vor percepe și alte taxe. Astfel, de exemplu, dacă pacientul trebuie internat, cu siguranță va plăti taxa de confort (cazare), fapt confirmat și de Președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, tot o sibiancă, membră PNL Sibiu, venită odată cu Guvernul Orban. Și exemplele pot continua în sensul acesta. Cu alte cuvinte, spitalele de stat vor fi împinse spre faliment, iar activitatea va fi preluată, treptat, de privații din sănătate, care urmăresc doar să facă profit pe spatele bolnavilor. Cine are bani va trăi, cine nu, va muri!

Stimați protestatari, poate pe noi nu ne credeți când vă spunem toate acestea. În consecință, vă învităm să urmăriți luările de cuvânt ale domnului doctor Raed Arafat, care explică mult mai bine acest atentat la sănătatea românilor, pus la cale de PNL prin intermediul doamnei Turcan și al ministrului Sănătății, Victor Costache, doi peneliști sibieni de frunte.

Dacă aveți un sentiment de déjà-vu pe această temă, vă aducem aminte că doamna Turcan și toată gașca din PNL Sibiu au fost membri PDL de frunte atunci când Băsescu și Boc au mai încercat odată să dea acest tun în Sănătate, vrând chiar să-l excludă din sistem pe doctorul Arafat, motiv pentru care românii au ieșit atunci în stradă, iar epoca PDL-ului a luat sfârșit. Acum doamna Turcan și gașca au trecut la PNL și-au uns ministru al Sănătății și decidenții din sistemul de sănătate, toți foști membri PDL Sibiu, acum membri PNL Sibiu, și încearcă să facă exact același lucru, profitând din plin de lașitatea sau obediența dumneavoastră.

Nici mailul ministrului Sănătății, Costache, trimis către secretarul de stat din cadrul ministerului, în care se spune clar că proiectul a fost rescris de către ”prietenii noștri”, nu vă ridică niciun semn de întrebare, măcar cine sunt acești prieteni din afara ministerului, care au interese ca banii să fie transferați de la stat către privat?

Suntem curioși cum vă vor vedea de acum încolo sibienii: apărători ai democrației sau apărători ai intereselor PNL-USR, pentru că USR a votat acest guvern și susține abuzurile Guvernului PNL.


Biroul de Presă al PSD Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*