Scutire de majorări de întârziere pentru plata taxelor și impozitelor locale, la Cisnădie

Consiliul Local Cisnădie a adoptat în data de 21 decembrie 2021, o hotărâre prin care se aprobă procedura de scutire de la plată a majorărilor de întârziere aferente impozitelor, taxelor locale și alte obligații la bugetul local, restante la data de 30 noiembrie 2021.

Potrivit primarului Gheorghe Huja, în situația de a avea datorii restante la bugetul local se află aproximativ 100 de persoane din Cisnădie, majoritatea reprezentând cazuri sociale.

„Am luat această măsură, deoarece majorările și penalitățile pe care trebuiau să le plătească aceste persoane creșteau încontinuu, și ei nu aveau posibilitatea să le achite. Chiar și în cazul în care le puneam poprire pe venituri, acestea fiind foarte mici, datoriile ar fi continuat să crească și nu ar fi reușit să ajungă cumva la 0” a declarat pentru Mesagerul de Sibiu Gheorghe Huja, Primarul Orașului Cisnădie.

Condiția pentru ca datornicii să beneficieze de scutirea penalităților de întârziere este să își achite datoriile restante în termen de 90 de zile.

Cei care doresc să beneficieze de aceste scutiri de plată trebuie să se adreseze Primăriei fie prin cerere online, fie fizic la registratura instituției, până la data de 30 martie 2022. Informații suplimentare se pot obține și la numărul de telefon: 0269/561147, interior 133.

Deasemenea persoanele care figurează cu restanțe la plata chiriei, trebuie să se adreseze Direcției Tehnice din cadrul primăriei, la numărul de telefon 0269/561147, interior 129.

Primarul Gheorghe Huja ne-a mai declarat că o astfel de măsură a mai fost aplicată la Cisnădie în urmă cu șapte ani, iar atunci rezultatele au fost pozitive, mulți cisnădieni reușind atunci să își achite datoriile față de bugetul local.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*