Se apropie simulările. Elevii sau părinții pot cere trecerea notei în catalog

Notele de la simularea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2019 pot să fie trecute în catalog, la cererea elevilor sau a părinților.

Decizia apare în ordinul care stabilește organizarea simulărilor anul acesta și pentru elevii de clasa a VII-a, ordin care a fost publicat în această dimineață în Monitorul Oficial. Elevii de clasele a VII-a și a VIII-a vor susține peste 2 săptămâni simularea examenelor de Evaluare Națională 2019.

Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial, în această dimineață, ordinul ministrului Ecaterina Andronescu ce prevede organizarea simulărilor de Evaluare Națională la clasele a VII-a și a VIII-a în perioada 11 – 13 martie, precum și organizarea simulărilor de BAC 2019 la clasele a XI-a și a XII-a în perioada 18 – 21 martie.

Notele pot fi trecute în catalog

Față de anii trecuți, o noutate o reprezintă precizarea oficială în ordin că notele de la simulare pot să fie consemnate în catalog: “La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”, informează edupedu.ro.

Ordinul privind organizarea simulărilor mai prevede că se aprobă organizarea acestor simulări ale evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și ale examenului de bacalaureat în anul școlar 2018-2019 „pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv ale unui examen de bacalaureat național și cu scopul de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale”.

La simulările evaluării naționale care se organizează pentru elevii claselor a VIII-a, participă și elevii clasei a VII-a.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului, a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care participă și elevii claselor a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă.”

PROGRAMUL SIMULĂRILOR

Ministerul Educației precizează că procedura în baza căreia se va desfășura simularea va fi comunicată inspectoratelor școlare.

În ceea ce privește calendarul final pentru simularea Evaluării Naționale din acest an pentru clasa a VII-a și a VIII-a, acestea vor avea loc în mai puțin de două săptămâni. Proba scrisă pentru limba și literatura română va fi susținută în data de 11 martie, pentru ca a doua zi elevii să dea simularea la matematică. În data de 13 martie are loc simularea probei scrise pentru limba și literature maternă. Rezultatele vor fi afișate în data de 22 martie.

Elevii claselor a XI-a și a XII-a au cu o săptămână în plus să se pregătească. Prima simulare, pentru proba scrisă la limba și literatura română, va avea loc în data de 18 martie, iar a doua zi minoritățile vor susține proba scrisă la limba și literatura maternă. În data de 20 martie, va avea loc proba obligatorie a profilului. În data de 21 martie, viitorii absolvenți de liceu vor susține simularea pentru proba la alegere a profilului și specializării.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*