Se cer DEMISII la ALDE Sibiu, după ce Diaconu a obținut mai puțin de 5% dintre voturi în județ

Liderul ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a declarat azi noapte că nu demisionează din funcţie, din contră, consideră că scorul obţinut în judeţ de către candidatul susţinut de formaţiunea sa, Mircea Diaconu, este cel mai mare obţinut vreodată de ALDE în judeţul Sibiu.

„ALDE Sibiu, ţinând cont că au fost doi candidaţi sibieni, noi am făcut scorul 4,92 %, cel mai mare procent obţinut de ALDE de la înfiinţare până acum pe judeţul Sibiu, împreună cu PRO România. Avem 9.745 de voturi. Niciodată ALDE nu a trecut la Sibiu de 6.000 de voturi. Eu nu consider că este necesar să îmi dau demisia”, a spus Tocaciu, pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, Mircea Diaconu a obţinut în judeţul Sibiu 4,92 % din voturile exprimate.

Tocaciu a fost atacat de Traian Stoiță, unul dintre liderii ALDE Sibiu, venit din PSD, care a declarat imediat după anunțarea primelor rezultate că șeful organizației județene ar trebui să demisioneze.

„În urma procentului mic pe care Alianța Electorală UN OM l-a obținut în județul Sibiu, analizând modul defectuos în care președintele interimar al ALDE Sibiu a gestionat filiala, solicit de urgență demisia domnului Ovidiu Gheorghe Tocaciu din fruntea ALDE Sibiu! În ALDE Sibiu am găsit o echipă frumoasă, cu oameni entuziaști și muncitori, cu oameni simpli și demni. Am înțeles că această echipă are nevoie de liniște și că toți oamenii din teritoriu trebuie respectați. Luni de zile am încercat să îl lămuresc pe domnul Ovidiu Tocaciu că oamenii trebuie ținuți aproape, că sunt importanți și că e foarte greu să înlocuiești un ales local pe care vrei să îl îndepărtezi doar pentru că nu îți convine persoana lui. M-am opus inițiativei de a exclude mai mulți consilieri locali și, ca dovadă, trei luni de zile după ce această idee a fost votată, eu, ca secretar coordonator, nu am făcut deciziile de excludere până când domnul Tocaciu le-a făcut singur. În campania electorală premergătoare prezidențialelor am încercat să explic fenomenul, având o experiență de campanie făcută lângă unul dintre greii politicii sibiene în anul 2014. Nu doar că nu am avut sprijin, dar am “beneficiat” și de piedici, iar oamenii au fost îndepărtați. S-a ajuns până la momentul în care alaltăieri, am primit decizie de revocare din funcția de secretar coordonator, ca “pedeapsă” pentru susținerea unui primar într-un conflict iscat de domnul presedinte interimar, apoi oamenii aduși de mine înspre ALDE au fost îndepărtați”, a declarat Stoiță.

One Comment

  1. Domnule Stoiță ai dreptate domnul Tocaciu nu are ce să caute intr-o asemenea funcție , dumnealui in loc sa atragă simpatizanți îi alungă și scorul să ne fie cu pardon dar nu este meritul dumnealui este al lui Mircea Deaconu și puțin al noi echipe venite in Alde Sibiu mult succes dar nu văd cum ați putea creste cu oameni ca și domnul Tocaciu dumnealui trebuie sa înțeleagă ca trebuie să facă un pas în spate .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*