Se construiesc încă două creșe cu finanțare prin PNRR

După ce în data de 01.09.2022, Primăria Sibiu a semnat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) contractul de finanțare din PNRR pentru construcția unei creșe de 110 locuri pe strada Viitorului, MDLPA a anunțat că Sibiul a obținut finanțare pentru alte două creșe.

„A fost aprobată finanțarea europeană nerambursabilă din PNRR în valoare de peste 28 de milioane lei pentru construcția unei creșe pe Calea Poplăcii cu 70 de locuri și a unei creșe în cartierul Turnișor, pe strada Ovăzului, cu o capacitate de 40 de locuri. În perioada următoare vom semna contractele de finanțare.” A declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ambele creșe vor funcționa în clădiri eficiente energetic (nZEB, sau near zero energy building). Acestea vor fi dotate cu panouri solare și fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile. Clădirile vor fi izolate termic și vor fi dotate cu pompe de căldură, cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp. Astfel, cheltuielile cu încălzirea sau răcirea vor fi reduse, scăzând în același timp impactul asupra mediului înconjurător. În același sens, în jurul creșelor se vor amenaja și zone verzi și locuri de joacă, care să ofere un mediu plăcut și sănătos copiilor.

Cele două creșe vor fi construite conform unor proiecte tip oferite de Compania Națională de Investiții, pe două terenuri puse la dispoziție de Primăria Sibiu în suprafață de 3.700 mp în cazul creșei de pe Calea Poplăcii și respectiv 2.700 mp, pentru creșa de pe str. Ovăzului.

„Reamintim că Primăria Sibiu a finalizat amenajarea creșei noi din cartierul Vasile Aaron, iar lucrările la creșele din cartierele Ștrand și Țiglari se apropie și acestea de final. În total, acestea creează 260 de locuri noi în creșe. Cele trei proiecte care vor fi finanțate din PNRR vor crea încă 220 de locuri. Prin urmare, capacitatea creșelor publice din Sibiu se va dubla în scurt timp, ajungând la 900 de locuri” au transmis reprezentanții Primăriei municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*