Se dă startul în raliul Transylvania Classic 2022

Peste 80 de echipaje vor lua startul la ediția din acest an a raliului de regularitate Transylvania Classic 2022 și vor parcurge un traseu de 400 de kilometri pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu.

Participanții provin din șase țări: Bulgaria, Germania, Grecia, Statele Unite ale Americii, Ungaria și România.

Competiția se desfășoară în perioada 11-13 august și este dedicată mașinilor clasice, young-timer și electrice, la eveniment putând lua startul atât șoferi amatori, cât și piloți profesioniști.

Pe lista de start de află atât modele legendare ale unor producători de renume precum Ferrari, Mercedes-Benz, Porsche, BMW, Audi, Renault, Ford sau MG, dar și cele mai noi modele electrice lansate până acum. Cel mai vechi model înscris în competiție este un Renault Torpedo din 1920.

  • 11 august, la ora 19.00, în Piața Mică va avea loc startul festiv. De aici echipajele vor pleca într-un tur demonstrativ pe străzile din centrul vechi al orașului.
  • 12 august, startul se va da din Piața Mică, la ora 12.00, echipajele înscrise urmând să descopere Mărginimea Sibiului și vor trece prin Poplaca, Cristian, Ocna Sibiului, Poiana Sibiului, Săliște, Sibiel, Orlat, Rășinari, după care vor reveni în Piața Mică.
  • 13 august, startul din Piața Mică, la ora 07.00. Participanții vor străbate cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Sosirea echipajelor înapoi în Piața Mică este prevăzută pentru ora 18.00, iar la ora 20.30 va avea loc festivitatea de premiere.

Transylvania Classic face parte din calendarul Internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA) și este un eveniment organizat de Asociația Club Sportiv Scorpion Motors Festival, fiind cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Sport 2022.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*