Se extinde gardul electric împotriva urșilor și mistreților de la Porumbacu de Jos

La începutul săptămânii trecute, primarul comunei Porumbacu de jos, Georgeta Maria Poșa s-a întâlnit cu mai mulți fermieri din comună, pentru a discuta despre refacerea, extinderea și întreținerea gardului electric, care protejează culturile localnicilor, anunță reprezentanții primăriei într-o postare pe Facebook.

„Este o lucrare foarte necesară, pe care am considerat-o prioritară și am programat-o încă de la începutul anului. Este vorba despre aproximativ 30 de kilometri de gard din sârmă și structura aferentă, cu sursa de energie, generatoare de impulsuri magnetice, stâlpi de susținere și izolatori. Gardul electric este mijlocul cel mai eficient pentru protecţia culturilor agricole, împotriva animalelor sălbatice precum mistreţii sau urşii.

 

În urma discuțiilor avute cu fermierii am stabilit organizarea unor patrule cetățenești care vor asigura paza, întreținerea și verificarea gardului, pe tot parcursul anului. Am solicitat de asemenea, sprijin din partea Fondului de vânătoare, pentru acțiuni de pază și goană a animalelor sălbatice”, anunță primarul Georgeta Maria Poșa.â

Lucrările la gardul electric sunt realizate cu angajați ai Primăriei Porumbacu de Jos, coordonați în teren de viceprimarul Ioan Filimon.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*