Se reia vaccinarea bebeluşilor. Cel puţin aşa promite Ministerul Sănătăţii

După încă o sincopă în distribuirea vaccinului hexavalent, se reia distribuirea dozelor cu primă tranşă de 115.000 bucăţi la nivelul întregii ţări.Programul de vaccinare a copiilor intră în normal din a doua parte a lunii octombrie, conform schemei naţionale de imunizare, vaccinul hexavalent fiind recepţionat, a anunţat ieri Ministerul Sănătăţii.

În cursul acestei luni va începe imunizarea copiilor împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertusis), hepatitei virală B, poliomielitei și Haemophilus influenzae tip b, potrivit Ministerului Sănătăţii. „Primul lot de vaccin, 115.000 de doze, este acum în depozitul Unifarm și într-o săptămână va fi distribuit către Direcțiile de Sănătate Publică. După ce ajunge în depozitele locale, DSP-urile îi vor anunța pe medicii de familie că pot ridica vaccinul pentru derularea programului de imunizare în condiții optime. De asemenea, Ministerul Sănătății face apel către medicii de familie să demareze programarea la vaccinare a copiilor eligibili şi a celor care nu au fost vaccinaţi până în prezent”, potrivit unui comunicat de presă.

MINISTERUL PROMITE DOZE SUFICIENTE

Al doilea lot de vaccin hexavalent, adică restul de 140.000 de doze, va ajunge în România până pe data de 31 octombrie 2016.

Ministerul Sănătăţii mai anunţă că vaccinul ROR, împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei, este în stocuri suficiente, astfel încât să poată fi asigurată imunizarea tuturor copiilor care au nevoie de acest ser. De asemenea, sunt stocuri suficiente și pentru vaccinurile împotriva Hepatitei B și DTP (difterie, tetanos, pertusis).

„Vaccinul antigripal a fost, la rândul său, recepționat, iar până la finalul lunii octombrie va începe campania de vaccinare. Vor fi 500.000 de doze disponibile pentru populația vulnerabilă la boală (copii, bolnavi cronici, vârstnici și personal sanitar), cu posibilitatea de suplimentare a dozelor în funcție de cerere. Vaccinul BCG, serul împotriva tuberculozei destinat nou-născuților, va ajunge în maternități în maximum trei săptămâni, iar pentru vaccinul pneumococic au fost alocate fondurile necesare și va fi demarată procedura de achiziție”, potrivit documentului citat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*