Sebastian are nevoie de noi! Diagnosticat cu patru forme de cancer, un tânăr din Sibiu are un singur vis: să fie sănătos

La doar 19 ani, Sebastian Băcilă se luptă pentru viață. A fost diagnosticat cu patru tipuri de cancer: testicular, la aorta abdominală, la plămâni și la creier. Pentru a ieși învingător din această luptă, trebuie să fim cu toții aliații săi.

Anul trecut, imediat după ce a susținut examenul de bacalaureat, Sebastian urma să dea examenul de admitere la Facultatea de Medicină. Însă, cu doar trei zile înaintea examenului, s-a simțit foarte rău și a mers la Urgențe. În urma unei tomografii computerizate, a primit cea mai grea veste, fiind diagnosticat cu o tumoră germinală testiculară seminomatoasă, de tipul seminom pur.

S-a operat și totul părea că revine la normal, cancerul a ajuns și la aorta abdominală, necesitând o nouă intervenție chirurgicală. La scurt timp, cancerul a recidivat la plămâni, iar ulterior la creier, unde a suportat încă două intervenții grele. Deși a trecut prin multe momente dificile la o vârstă atât de fragedă, Sebastian speră că se va face bine, aceasta fiind cea mai mare dorință a lui. „În momentul de față, visul meu este să fiu sănătos, sincer”, a declarat tânărul sibian, într-un interviu acordat antreprenorului Ștefan Mandachi, suceveanul implicat în multe cauze sociale și care s-a oferit să promoveze și cauza lui Sebastian. Cu sprijinul lui Mandachi, s-au strâns până acum peste 90.000 de euro, potrivit Andreei Băcilă, mama lui Sebastian.

 

În Turcia este speranța lui Sebastian

Tânărul luptător se află acum în Turcia, la o clinică oncologică din Istanbul, unde a început tratamentul. Momentan, Sebastian face ședințe de chimioterapie, urmând ca în două săptămâni să încerce un transplant de celule autoimunitare. Speră să fie acceptate aceste celule de către corpul lui, iar în caz contrar, va fi nevoie de un donator. Susținut de mama sa, Sebastian este optimist că se află pe mâini bune și că primește ajutorul de care are nevoie.

 

Împreună îl putem ajuta să trăiască

 

La început, băiatul a ezitat să ceară ajutorul, pentru a nu fi judecat și marginalizat, însă dorința sa de viață a devenit aproape un strigăt de ajutor. Cu sprijinul donatorilor, este încrezător că va reuși. Este greu de estimat câți bani trebuie strânși. Sumele necesare variază în funcție de tratamentul pe care trebuie să îl urmeze și de intervențiile de care are nevoie. Fiecare persoană poate face parte din povestea lui și să-i ofere o mână de ajutor. „Voi continua să spun povestea mea nu doar pentru a vă mulțumi sau pentru a vă cere ajutorul. Voi face asta pentru toți copiii bolnavi de cancer, pentru voi toți cei care ați fost alături și mă susțineți moral și financiar! Vă datorez această luptă și sunt convins că împreună reușim!”, a menționat Sebastian Băcilă.

 

  • Donații pentru tratamentul lui SebastianCont în lei:BĂCILĂ SEBASTIAN ANDREIRO04RNCB028415691014 0001RNCBROBUCont în euro:BĂCILĂ SEBASTIAN ANDREIRO09RNCB0284156910140008RNCBROBURevolut: LT75 3250 0163 0392 4201 (IBAN Revolut), telefon: 0756404658Strângere de fonduri inițiată pe Facebook: https://www.facebook.com/donate/3343758389033608/

 

Artă în scop caritabil

 

Spectacolul comunitar „Doi moldoveni în Ardeal“, cu Dumitru Stegărescu și Cristian Lupașcu, se va juca astăzi, 16 octombrie, la ora 17.00, în Piața Mică, în cadrul festivalului „25 de zile de teatru“, organizat de BIS Teatru. Intrarea este liberă, spectatorii fiind încurajați să doneze pentru Sebastian Băcilă. Reprezentația are scop caritabil, la inițiativa voluntarei Izabela Roman.

„Sebi a absolvit Colegiul Național «Octavian Goga», urma să meargă la Facultatea de Medicină din Sibiu sau Brașov. Din păcate, viața lui a luat o întorsătură drastică, cu trei zile înainte de admitere a fost diagnosticat cu această boală. El a renunțat la visul de a deveni medic din cauza «sistemului din România», iar acum își dorește să devină designer de exterior. Peste 10 ani, el se vede la casa lui, iar la vârsta de 24 de ani vrea să își ia carnetul de motocicletă și să fie sănătos. Eu sunt Roman Izabela de la Colegiul Național «Octavian Goga», am 17 ani și vă rog: haideți să-l ajutăm, cu cât mai mulți oameni aproape, cu atât mai bine. Mă bucur că pot face acest lucru pentru el și mă bucur că și-a făcut curajul de a cere și de a accepta ajutorul. Merită să fie sănătos, să aibă o viață normală. Trebuie să fim aproape de el. Să îi dăm puterea de care are nevoie! Haideți la spectacol vineri, în Piața Mică! Vă vom aștepta cu o urnă de donații pentru Sebastian“, anunță Izabela.

Ștefana BABA

One Comment

  1. Ioan Simion Belbe says:

    Care este username’ul de Revolut asociat contului bancar de Revolut?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*