Seminar tematic organizat de Primăria Rășinari în proiectul RAMSAT

Primăria Rășinari și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru sunt parteneri în proiectul internațional RAMSAT „Revitalizarea zonelor defavorizate și a zonelor montane prin turism alternativ durabil”, cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul programului INTERREG EUROPE 2014-2020.

În data de 22 octombrie, Primăria Rășinari a organizat online seminarul „Use of Natural Heritage Eco-Tourism”, al treilea eveniment internațional de schimb de experiență și bune practici în domeniul turismului alternativ durabil. Evenimentul a reunit peste 70 de participanți din Uniunea Europeană.

Șase țări

Au fost prezentate exemple de bună practică în ecoturism din cele șase țări partenere în cadrul proiectului – Portugalia, Spania, Slovenia, Bulgaria, Irlanda de Nord și România – precum inițiativa „Adoptă un arbore de măslin” din regiunea spaniolă Teruel din Spania, „Alentejo Feel Nature” din Portugalia, inițiativa de turism transfrontalier NATBIOT Bulgaria – România, produse organice din plante în Slovenia sau tururi ecoturistice în situri Natura 2000 din Munții Sperrin, Irlanda de Nord.

Film de prezentare

Mărginimea Sibiului, ca regiune parteneră în proiect, a fost prezentată prin intermediul unui film care a încercat să surprindă valorile naturale ale zonei, valorile culturale, precum și activitățile ecoturistice. „Participanții la seminarul online au fost plăcut impresionați de frumusețile Mărginimii Sibiului și au fost interesați să afle mai multe detalii despre fauna sălbatică, turism și gastronomia locală“, a precizat Bucur Bogdan, primarul comunei Rășinari. Filmul poate fi urmărit pe pagina web a Primăriei Rășinari și pe YouTube.

De asemenea, tematica abordată a oferit participanților prilejul de a discuta despre ecoturism, despre politicile care sprijină dezvoltarea acestui tip de turism în regiunile partenere, cu scopul de a revitaliza zonele montane prin utilizarea resurselor existente și prin promovarea patrimoniului cultural și natural al fiecărei zone.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*