Semnăturile #FărăPenali din Sibiu au ajuns la Parlament. USR s-a împiedicat la Cîrțișoara

Ieri au fost depuse la Parlament și ultimele semnături #FărăPenali din județul Sibiu, care urmează să fie depuse la Curtea Constituțională.

La primăriile din județ au fost duse pentru validare 33.724 de semnături și au fost validate 32.463, procentul de validare fiind de 96,3%, informează USR Sibiu, printr-un comunicat de presă.

Aproape toți reprezentanții primăriilor au verificat și validat semnăturile, mai puțin Primăria comunei Cîrțișoara, care nu s-a încadrat în termenul legal de 15 zile pentru a verifica 30 de semnături și a trimis comitetului de inițiativă o solicitare de prelungire a perioadei pentru procedura de atestare.

La Primăria municipiului Sibiu au fost validate 19.006 semnături din cele 19.716 depuse, potrivit sursei citate.

„Datorită efortului colegilor din USR, al tuturor voluntarilor #FărăPenali și implicării exemplare a cetățenilor am ajuns în etapa parlamentară a inițiativei cetățenești. Dincolo de asediul sub care a fost ținută această inițiativă, dincolo de disprețul inițial, dincolo de surpriza când numărul de semnături a depășit un milion, dincolo de încercările de sabotaj ale multor primari PSD. Obiectivul USR în Parlament este, în acest moment, să aducă modificarea în plenul Parlamentului pentru a fi votată și pentru a ajunge la referendum. Este un obiectiv pe care ni-l asumăm cu toată seriozitatea și suntem convinși că «Fără penali în funcții publice», acest principiu de minimă morală a societății, va ajunge în Constituția României. Le mulțumim tuturor pentru implicare”, a declarat președintele USR, deputatul de Sibiu Dan Barna.

Inițiativa „Fără penali în funcții publice” a îndeplinit cele două cerințe legale, minim 500.000 de semnături la nivel național și 20.000 de semnături în 21 de județe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*