Senator USR: „Trecerea de la învățământul on line la cel fizic nu se poate face de azi pe mâine”

Senatorul USR Ștefan Pălărie, membru în Comisia de Învățământ a Senatului României, critică declarațiile Ministrului Educației care a cerut revenirea deîndată la învățământul în sistem fizic.

Ștefan Pălărie spune că odată cu anularea restricțiilor impuse de pandemie, revenirea la învățământul fizic ar trebui făcută treptat, deoarece o trecere bruscă ar crea noi probleme, mai ales la învățământul universitar.

Astfel, senatorul afirmă că va fi foarte dificil ca după doi ani să fie aduși studenții înapoi în centrele universitare. Mai mult se pune problema cazării acestor studenți, mai ales că în multe cămine studențești din țară au fost cazați refugiați din Ucraina.

Mai mult, Ștefan Pălărie spune că studenții de anul II, care până acum au studiat doar on line nu pot trece la mijlocul anului la sistemul fizic. În opinia sa, acest an universitar ar trebui să continue în aceleași condiții ca și până acum, iar până în toamnă să se pregătească reluarea cursurilor doar în mod fizic.

Pălărie spune că la momentul actual studenții ar trebui să fie lăsați să aleagă. Cei care pot și doresc, să meargă fizic la școală, iar cei care nu vor acest lucru să fie lăsați să termine acest an universitar în sistem on line.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*