Senatorul Claudiu Mureșan vrea instalarea de separatoare de sens pe DN14 la Târnava (CP)

Aproape săptămânal, pe DN 14, la ieșire din localitatea Târnava spre Copșa Mică, se înregistrează accidente de circulație grave. Pentru a reduce riscul acestor accidente rutiere, senatorul sibian Claudiu Mureșan a transmis o adresă către Consiliul Județean Sibiu prin care cere să se analizeze instalarea unui sistem de separatoare pe porțiunea de drum indicată.

Foto: Claudiu Mureșan

Scopul acestor separatoare de sens este de a reduce numărul de accidente și a proteja viața și integritatea cetățenilor care folosesc această porțiune de drum național.

„Astfel de separatoare de sens sunt deja utilizate cu succes pe alte șosele din țară, sunt o soluție eficientă și relativ simplă de a îmbunătăți siguranța pe aceste porțiunile de drum cu caracteristici mai speciale.

Investiția în astfel de măsuri de siguranță rutieră este relativ mică, dar cu beneficii semnificative participanții la trafic.

De asemenea, am rugat-o pe doamna președintă a CJ să solicite Autorității Rutiere Române / ARR realizarea unui audit de siguranță rutieră la nivelul județului Sibiu, scopul acestuia fiind identificarea drumurilor și zonelor care prezintă riscuri mari pentru siguranța rutieră a șoferilor și pietonilor, în special identificarea zonelor în care infrastructura pentru pietoni este insuficientă sau impracticabilă.

Din 1999 și până în 2021, în județul Sibiu s-au produs 8.935 de accidente rutiere, din care au rezultat nu mai puțin de 12.831 de morți și răniți. 1.123 de persoane și-au pierdut viața.

E foarte mult, așa că trebuie să facem ceva. Repede și bine!

Sibiul, trebuie să fie un exemplu de bune practici, în ceea ce privește siguranța rutieră.

Poliția, autoritățile locale, dar și comunitatea trebuie să conlucreze pentru a identifica și implementa cele mai bune măsuri și proiecte pentru reducerea numărul de accidente și pentru creșterea nivelului siguranței rutiere din județ.”, transmite senatorul sibian, Claudiu Mureșan prin intermediul paginii sale de Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*