Sentimente pe portativ

În urma unui turneu național, în care a funcționat în paralel și un laborator de creație, spectacolul „Despre ce vorbim când cântăm despre iubire” ajunge în Transilvania, fiind găzduit de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Evenimentul este programat luni, 5 octombrie, de la ora 18.00.

Pornind de la o parafrază a scrierii lui Raymond Carver, „Despre ce vorbim când cântăm despre iubire” este un spectacol muzical sensibil, în care libertatea improvizației și rigoarea construcției artistice se duelează senzual, negociindu-și în permanent. Șase muzicieni și actori sunt în căutarea răspunsului la această întrebare de actualitate, însă la care puțini se gândesc. Artiștii vor găsi formule de răspuns sub privirile spectatorilor într-o producție dinamică în care muzica rostește ceea ce cuvintele nu reușesc. Spectacolul regizat de Adrian Sitaru urmează un itinerariu prin imaginarul colectiv și personal al fiecărui spectator, în căutarea celor mai autentice forme de expresie. „Tot conceptul mă duce cu gândul la un rollercoaster emoțional, în care fiecare spectator se va regăsi, atunci când se gândeste la ideea de iubire”, a declarat actriţa Ioana Flora.

Din distribuție fac parte: Ana Turos, Andrei Mărcuță, Alexandru Arcuș (saxofon), Iulian Ochescu (pian), José Almar (voice & more), Laura Benedek (chitară bas). Ca parte din laboratorul de cercetare sunt prezente, în roluri de mentorship, solista Luiza Zan și actrița Ioana Flora.

„Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?” este un proiect cultural organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*