Servicii publice „made in Austria“

Primăria municipiului Sibiu a fost gazda unui eveniment economic organizat de Secția Comercială a Ambasadei Austriei la București. Din delegație au făcut parte reprezentații unor firme care doresc să ofere servicii în județul Sibiu.

 

Simpozionul intitulat „Austria Showcase Gospodărire Comunală” a avut loc marți, 13 martie, în sala de consiliu a Primăriei Sibiu, delegația fiind condusă de ambasadorul Austriei, E. S. Isabel Rauscher. Simpozionul a fost deschis de primarul Astrid Fodor, care a arătat că Sibiul este întotdeauna interesat de întâlniri cu investitori și operatori economici din alte țări care oferă produse și servicii de calitate.

13 firme

Delegația străină a fost alcătuită din 13 firme din Austria care oferă servicii și produse în domeniul gospodăririi comunale și care și-au prezentat oferta celor interesați din județul Sibiu prezenți în sală. De la sisteme în domeniul salubrizării și colectării selective și până la echipamente pentru apă și canalizare, firmele prezente s-au arătat foarte interesate să colaboreze cu administrații publice locale sau firme de construcții care au nevoie de serviciile și produsele respective în realizarea lucrărilor. „Aceste evenimente economice pot avea rezultate foarte concrete și benefice comunităților locale. Ca administrație locală, căutăm mereu produse și servicii de calitate pentru lucrările pe care le finanțăm. Prezentările fiind interesante, am îndemnat firmele prezente să participe la procedurile de achiziție publică pe care le inițiem“, a precizat Fodor.

Ce își doresc investitorii?

La simpozion a participat și președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, primari din localitățile din județ, directori ai serviciilor publice din subordinea Consiliului Local și a Consiliului Județean și reprezentanți ai unor firme din domeniu. În cadrul simpozionului le-au fost prezentate oaspeților două dintre cele mai importante proiecte în domeniul gospodăririi din județul Sibiu: sistemul de colectare selectivă a deșeurilor și proiectul de extindere a rețelelor de apă și canalizare și județul Sibiu cu finanțare din fonduri europene. „Mesajul nostru a fost legat de dorința de a asigura condiții moderne de trai, atât în mediul urban, cât și în cel rural, folosind expertiza cea mai bună. Ce spun investitorii că își doresc? Mai multă stabilitate politică, mai puțină birocrație, dar și forță de muncă bine pregătită, motiv pentru care își reafirmă interesul pentru a contribui la dezvoltarea învățământului dual“, a declarat Cîmpean.

Maraton de întâlniri

În aceeași zi, primarul Fodor, ambasadorul Isabel Rauscher – care a preluat mandatul în noiembrie 2017 – și consulul onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber, au avut o întrevedere de lucru la sediul Primăriei Sibiu. Discuțiile s-au purtat pe tema viitoarelor evenimente și proiecte care pot fi realizate în comun. E.S. Isabel Rauscher a mai făcut o vizită la Prefectură și încă una la Consiliul Județean. Am discutat despre proiectele prioritare pentru județul Sibiu: programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, noul spital județean, modernizarea drumurilor județene, dar și despre investițiile în turism. Doamna Rauscher este pentru prima oară la Sibiu și își dorește să descopere județul cu tradiția sa multiculturală, motiv pentru care i-am lansat invitația de a reveni pentru un itinerariu special“, a menționat Cîmpean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*