Sesiune de comunicări la Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organizează în perioada 2 – 5 noiembrie 2022 a XI-a ediție a sesiunii de comunicări Marketingul și educația în muzee. Tema din acest an este ,,Utilizarea tehnologiei și creșterea gradului de interactivitate a proiectelor muzeale”.

La ,,Marketingul și educația în muzee” , ediția a XI-a, participă 40 de specialiști în domeniul educației muzeale și marketingului cultural. Aceștia reprezintă 20 de instituții culturale și universități din România.

Lucrările vor fi susținute în zilele de 3 și 4 noiembrie 2022, în sistem hibrid și vor urmări direcții de studiu precum: creșterea accesului tuturor categoriilor de vârstă la valorile culturale; metode și tehnici de punere în valoare a patrimoniului; utilizarea tehnologiei pentru accesibilizarea patrimoniului; competențe cheie în educația muzeală; creșterea vizibilității proiectelor muzeale, utilizarea resurselor, parteneriate.

Timp de 4 zile, vor fi organizate 3 workshopuri dedicate tuturor participanților la această conferință de prim plan. Este vorba despre ,,Educația prin platforma Etno Tehno Parc”, ,,Activități semi-asistate, neasistate și utilizarea codurilor QR în programele de educație muzeală” și Proiecte de valorificare a patrimoniului prin utilizrea tehnologiei VR (de menționat premiul). Zeci de specialiști vor fi alături de noi în această perioadă pentru a prezenta și reprezenta activitatea de cercetare și proiectele susținute cu și pentru public.

Evenimentul va avea loc în Pavilionul Muzeal Multicultural, la intrarea principală din Muzeul ASTRA.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*