Set la zero cu Dunărea

FC Hermannstadt s-a impus clar la Mediaș, 6-0 (2-0) în fața Dunării Călărași, în primul meci oficial al anului, contând pentru runda a 17-a a Ligii II la fotbal.  

Măldărășanu a trimis pe teren o echipă ofensivă, pentru a rezolva jocul cât mai repede, astfel că FC Hermannstadt a căutat poarta adversă încă de la primul fluier al centralului. Abia trecuseră câteva zeci de secunde și Paraschiv semăna deja panică în tabăra oaspeților, un călcâi respins în față de Costache (portarul Dunării) fiind reluat de același tânăr atacant în bară, mingea ricoșând apoi prin fața porții, iar faza s-a stins.

Următoarea șarjă mai importantă s-a lăsat însă cu deschiderea scorului. Atac cu toate liniile, centrare de pe sânga Opruț, reluare acrobatică Biceanu, cu călcâiul, la colțul lung: 1-0, în minutul 13.

Dominarea sibiană s-a lăsat cu un nou gol, 12 minute mai târziu. Năstăsie a scos din joc 4 adversari, l-a servit pe Paraschiv în careu, care a plasat pe lângă Costache: 2-0.

Același Năstăsie a fost la un pas să înscrie și el în minutul 30, o minge plasată din careu, din întoarcere, lovind din nou bara din dreapta portarului Dunării. Ai noștri intrau la cabine cu avantajul a două goluri și sentimentul că pot crește diferența lejer în actul secund. Ceea ce s/a și întâmplat.

La reluare, Pantea centrează perfect de pe dreapta, Biceanu trage tare sub bară din 8 metri, scoate in extremis Costache. În minutul 49, căpitanul nostru Petrișor Petrescu se distrează cu adversarii întâlniți în lateral dreapta, șutează violent din careu, iar mingea zguduie transversala.

Reduta oaspeților a cedat din nou în minutul 55, Petrișor Petrescu învingându-l pe Costache din postură unu la unu, la capătul unui contraatac rapid.

Cu saci-n căruță, Măldărășanu a operat trei schimbări deodată (‘60), cu gândul la derbiul pentru locul secund, de sâmbătă, cu „U“ Cluj. După numai 7 minute, o fază spectaculoasă – lansare în adâncime Opruț, centrare în gura porții și Buhăcianu îi ia fața lui Costache în stil de mare atacant, pentru 4-0. După alte 2 minute, servit în careu de Balaure, același Buhăcianu înscrie din nou, ajungând la cota 11 în ligă: 5-0

Părea că putem înscrie la fiecare atac. Nou intratul Alhassan a luat un balon la jumătatea terenului, a driblat toți jucătorii întâlniți în cale, inclusiv pe portarul Costache, și a făcut „setul“: 6-0.

Costache a scos până la final două mingi grele, spectacolul din teren fiind savurat cu bucurie de micuța galerie sibiană prezentă la Mediaș.

FC Hermannstadt: Iliev – Issah, Opruț, Mino Sota (60’ Alhassan), Petrescu (60’, Balaure) – Pantea, Năstăsie (60’, Buhăcianu), Biceanu – Popescu (75’ Oroian), Antoche, Paraschiv (75’, Șerban). Antrenor: Marius Măldărășan

Declarații după meci:

Vezi AICI cum s-au marcat golurile

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*