Sezon excelent pentru Ocna Sibiului

Stațiunea Ocna Sibiului este în permanență plină, iar numărul turiștilor a depășit deja toate așteptările.

Conducerea societății care administrează lacurile naturale ne-a declarat că, din 23 mai, când s-a deschis sezonul turistic estival, și până în prezent, la lacurile de la Ocna Sibiului au fost 230.000 de vizitatori, cei mai mulți în luna iulie, când s-au înregistrat chiar și zile cu câte 4.000 de turiști. „În patru ani, de când sunt eu aici, nu am avut o lună iulie atât de plină”, ne-a mărturisit Ionuț Costea, directorul general al societății Lacuri Naturale SA Ocna Sibiului.

Litoralul la 5 km de Sibiu

Creșterea numărului de vizitatori de la lacurile naturale este pusă și pe seama faptului că acest sezon vine după un an puternic marcat de pandemia Covid-19.

„Față de anul trecut, înregistrăm o creștere de aproximativ 20-30 la sută a numărului de vizitatori. Anul trecut, chiar dacă era frumos afară, oamenii aveau o reticență în a veni la Ocna, datorată epidemiei de Covid. Astfel, în tot sezonul 2020, am avut circa 145.000 de vizitatori, cifră pe are am depășit-o deja în acest an, în condițiile în care sezonul mai durează aproximativ o lună”, adaugă Costea.

Măsuri speciale

În contextul pandemiei, administratorii lacurilor de la Ocna Sibiului au luat câteva măsuri sanitare menite să îi protejeze pe cei care vin zilnic aici în număr foarte mare. Astfel, la toate grupurile sanitare există zone de dezinfecție, iar turiștilor li se recomandă ca în zonele foarte aglomerate să poarte mască de protecție, chiar dacă aceasta nu mai este obligatorie în spații deschise.

Condiții foarte bune

Turiștii care aleg să își petreacă timpul liber la lacurile de la Ocna Sibiului au parte de cele mai bune condiții. Astfel, cei care vin aici au la dispoziție 22 de dușuri cu apă caldă și 24 cu apă rece și nu mai puțin de 2.600 de șezlonguri. Foarte important de menționat este că, odată plătită taxa de acces în complexul de lacuri, șezlongurile pot fi folosite gratuit și se repartizează turiștilor pe principiul „Primul venit, primul servit”. De asemenea, în incinta lacurilor există și terase unde turiștii pot servi masa. Cei care aleg să vină la Ocna Sibiului cu mașina au la dispoziție două parcări mari, supravegheate cu camere video.

Tarife reduse

În ceea ce privește tarifele de intrare la lacuri, acestea sunt de 30 de lei pentru un adult și 15 lei pentru copiii de peste 10 ani. Copiii sub 10 ani beneficiază de gratuitate. La aceste sume se mai adaugă 10 lei – tariful de parcare pentru cei care vin cu mașina. După ora 18, tarifele scad și se ajunge la 15 lei pentru un adult, iar copiii au gratuitate.

După data de 30 august, tarifele vor fi din nou reduse și vor ajunge la 20 de lei pentru adulți, respectiv 10 lei pentru copiii de peste 10 ani, iar după ora 18, doar 10 lei pentru adulți și gratuit pentru copii.


Cezar BUDESCU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*