Sfaturi de la specialiștii în sănătate publică cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Chiar dacă incidența cazurilor de COVID-19 în județul Sibiu este în scădere în ultima săptămână, înregistrăm în continuare un număr semnificativ de cazuri noi de îmbolnăvire (în medie 60 cazuri/zi), cu transmitere comunitară. Acest lucru ne obligă să acordăm în continuare o atenție sporită tuturor măsurilor necesare pentru a preveni răspândirea infecției.

O dată cu venirea Sărbătorilor Pascale, ne așteptăm la intensificarea deplasărilor populației către unitățile care comercializează produse alimentare și nealimentare, cu formarea de aglomerări în perimetrul acestora și risc crescut de transmitere a infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Recomandăm populației, inclusiv persoanelor vaccinate, să evite zonele aglomerate, contactul cu persoanele bolnave și să respecte cu strictețe măsurile preventive cunoscute (portul corect al măștii, distanțarea fizică, igiena mâinilor) pe toată perioada în care se află în afara locuinței. Pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase tradiționale din noaptea de Paști (01-02.05.2021), este permisă circulația persoanelor în afara locuinței, în intervalul orar 20.00-05.00, fără a se forma grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

În timpul participării la slujbele care se desfășoară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult, solicităm tuturor participanților aplicarea regulilor de protecție sanitară, conform legii. De asemenea, vor fi respectate normele de prevenire a incendiilor de către toate persoanele care doresc să ducă acasă tradiționala Lumină de Paști.

În acest an, fiind stare de alertă, vom petrece sărbătorile care se apropie în cerc restrâns, cu familia, întrucât reuniunile în spații publice sau private nu sunt permise.

Respectând aceste restricții, inclusiv pe perioada Sărbătorilor Pascale, și acceptând vaccinarea, vom contribui substanțial la efortul comunității, pentru a putea să petrecem sărbătorile viitoare, alături de toți cei dragi, așa ca în “vremurile bune”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*