Sfintele Paști – în siguranță alături de pompierii militari sibieni

Învierea Domnului reprezintă cea mai mare sărbătoare a creștinătății, astfel sărbătorirea Sfintelor Paști este un moment ce poate duce la crearea de aglomerări de persoane și astfel crește riscul de a se produce evenimente nefericite.

În acest context pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, vor monitoriza atent și permanent situația dinamică din teren.

Peste 100 de pompieri militari, zilnic vor fi la datorie, pentru asigurarea măsurilor de protecție respectiv intervenția promptă în cazul producerii unor situații de urgență. De asemenea, în scop preventiv și pentru asigurarea climatului de siguranță peste 35 de pompieri și 9 autospeciale de stingere vor efectua misiuni de asigurare la lăcașurile de cult din municipiul Sibiu, municipiul Mediaș, Agnita, Orlat, Cârțișoara și Pelișor, unde se preconizează aglomerări de persoane.

Pentru a evita producerea unor situații nedorite ce pot pune în pericol viața, în special în noaptea de  Înviere, recomandăm cetățenilor să respecte următoarele măsuri preventive:

  • Lumânările și candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă sau în suport de sticlă);
  • Să nu fie amplasate în apropierea materialelor textile sau a altor materiale ușor inflamabile (de exemplu a hainelor, cărților, etc.);
  • În nici o situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate, și nu adormiţi cu lumânările aprinse;
  • Să nu blocați cu autoturismele căile de acces la lăcașurile de cult;
  • Să menţineți uşile de acces/evacuare în poziţie deschisă, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase;
  • Personalul clerical, după terminarea slujbelor religioase, este sfătuit să efectueze un control riguros pentru înlăturarea oricăror eventuale surse de iniţiere a unui incendiu.

În cazul sesizării unui incendiu sau a altei situații de urgență, care poate pune în pericol viața dumneavoastră sau a celor din jur, sunați de îndată la numărul unic de urgență 112 și transmiteți cât mai clar date de la locul evenimentului și locația exactă.

Salvatorii sibieni sunt pregătiți în permanenţă să intervină cu mijloacele tehnice din dotare pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții!

Ne dorim să vă bucurați de această Sfântă Sărbătoare, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!

Sărbători binecuvântate, în pace și liniște!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*