Și noi putem ajuta. Centrul Socio-Educațional Sfânta Vineri din Cașolț își schimbă înfățișarea

Clădirea Centrului Eparhial și Socio-Edcațional din Cașolț a fost ridicată în anul 1905.

După ce ani buni a servit ca școală și apoi grădiniță pentru copiii satului, odată cu construirea noii școli, clădirea a continuat să existe găzduind diverse manifestări. Aici s-au reunit cete de colindători, ani de-a rândul, alaiuri de nuntă, vesele grupuri de aniversați, dar și pioase adunări în memoria celor trecuți în veșnicie. Cu alte cuvinte, tot spectrul vieții unei comunități.

Clădirea este în proprietatea Parohiei Ortodoxe Române Cașolț.

În luna mai a acestui an, preotul paroh Alexandru Dădîrlat și-a propus să renoveze Centrul Socio Educațional și să îi dea o nouă înfățișare. Numai că pentru acest lucru era nevoie de bani. De mulți bani.

„Ne dorim, cu tot sufletul, să putem demara reabilitarea clăridii: schimbarea acoperișului, recompartimentarea interioară prin realizarea unui grup sanitar și a unei bucătării după standardele actuale, precum și recondiționarea frumoasei fațade” scria Alexandru Dădîrlat în luna mai pe pagina de Facebook a Centrului.

Lucrurile au devenit repede posibile grație ajutorului primit de către parohie din partea firmei BMI Bramac Romania care a donat țigla necesară refacerii acoperișului și a firmei Avangarde Software din Cluj care a sponsorizat manopera, dar și datorită oamenilor din sat care au au contribuit cu ce au putut, de la bani până la muncă pentru realizarea lucrărilor.

„ Astăzi am început o lucrare foarte importantă: schimbarea învelitorii din țiglă de pe acoperișul centrului nostru socio-educational.

Mulțumim BMI Bramac Romania pentru sponsorizarea generoasă cu țiglă (în valoare de peste 20.000 lei). Mulțumim, de asemenea, și firmei Avangarde Software din Cluj-Napoca, pentru deschiderea arătată și pentru sponsorizarea manoperei aferente acestei lucrări, în valoare de 6500 lei.

Mulțumim în mod deosebit voluntarilor din sat care s-au mobilizat exemplar și au realizat decopertarea și urcarea țiglei noi pe acoperiș.

O parte din celelalte materiale necesare (accesorii, coame, parazăpezi, lați etc) încă nu au fost achitate. Dorim să facem un apel la cei care pot contribui în această perioadă pentru achitarea acestor cheltuieli restante.

În final, lucrarea va fi una deosebită pentru comunitatea noastră” aunța preotul Alexandru Dădîrlat în data de 18 iulie.

Astăzi Centrul are un acoperiș nou nouț, dar lucrurile nu se vor opri aici.

„ A ajutat bunul Dumnezeu și am încheiat săptămâna aceasta lucrarea de schimbare a acoperișului clădirii centrului nostru socio-educațional. A fost o investiție destul de mare, însă cu sprijinul unor oameni deosebiți, lucrarea a fost dusă la bun sfârșit.

Mulțumim în mod deosebit voluntarilor din sat care au ușurat considerabil munca meșterilor! Este atât de frumos să vezi câte lucruri poți reuși împreună, pentru o cauză nobilă!

Mulțumim firmei BMI Bramac România pentru generoasa și consistenta donație de tiglă. Ei au făcut posibil debutul acestei acțiuni. Multumim, de asemenea, și firmei Avangarde Software din Cluj, care ne-a văzut la televizor și a hotărât să se implice în proiectul nostru, prin susținerea costurilor de manoperă!

Restul de materiale (coame, parazăpezi, accesorii), totuși nu puține și nu ieftine, au fost susținute de parohia noastră, caietul rămânând deschis.

Urmează reglarea jgheaburilor și relipirea lor, acolo unde e cazul.

Bineînțeles, gândul ne zboară si la următoarele etape necesare punerii în funcțiune a centrului socio-educațional, la standarde cât de cât optime:

– instalația de încălzire centrală

– grup sanitar la interior

Totul, în funcție de situația financiară” a scris Alexandru Dădîrlat în 30 iulie pe Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*