SIAF 2019 – „un autentic pelerinaj nu doar prin lume, ci și prin sufletul artistului fotograf”

Creativitatea și diversitatea vor fascina din nou publicul sibian, cu ocazia Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu.

A 20-a ediție își deschide porţile, duminică, 6 octombrie, ora 12:00, la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei municipiului Sibiu.

Imaginile înscrise în competiție s-au transformat într-o provocare plăcută pentru prestigiosul juriu internațional, care, după o analiză atentă, a acordat medalii, menţiuni şi premii speciale celor mai buni artişti fotografi din cele 41 de țări participate la această ediție. Cele mai valoroase și mai râvnite medalii din lumea fotografiei vor pleca anul acesta în toate colțurile lumii, dar unele vor rămâne acasă datorită celor 5 români medaliați, printre care și sibianul Jeno Major, câștigător a două binemeritate medalii: o medalie de aur și una de bronz.

,,Ȋntr-o lume ȋn care reclamele sunt mai mari ca oamenii și ne sufocă, avem nevoie de sens, de inimă și suflet. Ȋn acest weekend vă propunem o colecție impresionantă de fotografii în care peisajele naturale se întâlnesc cu reveriile, dorințele arzătoare cu misterele, realul obiectiv cu cel subiectiv, realizând un autentic pelerinaj nu doar prin lume, ci și prin sufletul artistului fotograf”, au declarat organizatorii.

Salonul poate fi vizitat în mod gratuit până în data de 13 octombrie, în timpul programului Centrului de Informare Turistică, de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00, sau sâmbăta şi duminica în intervalul orar 9.00 -13.00.

Organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, evenimentul este finanţat de Primăria Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului, precum și de Consiliul Judeţean Sibiu, sub patronajul următoarelor organizații de specialitate: Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Global Photographic Union (GPU), International Union of Photographers (IUP), Asociaţa Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*