Sibian cu greutate în Ministerul Mediului, judecat pentru ȘPAGĂ de aproape 1,3 milioane de lei! Și-a recunoscut VINOVĂȚIA

Sibianul Gheorghe Tuluc, consultant și apoi consilier superior la Serviciul Finanțări Investiții din Ministerul Mediului și Pădurilor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trei infracțiuni de luare de mită în formă continuată, de aproape 1,3 milioane de lei, printr-un acord de recunoaștere a vinovăției.

Alături de el au mai fost trimise în judecată două persoane, rude cu el, prin conturile cărora au fost trecuți banii pentru falsa consultanță sub care-și ascundea Tuluc șpaga, pentru complicitate la luare de mită în formă continuată.

Toți trei au semnat cu procurorii un acord de recunoaștere a infracțiunii în urma căruia urmează să fie condamnați cu suspendare condiționată, transmite Radio Europa Liberă.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că, în perioada 2011-2012, în contextul realizării proiectelor „Acumulare nepermanentă Corbești, județul Bihor”, „Creșterea siguranței în exploatare a barajului și lacului de acumulare Dridu, județul Ialomița” și „Servicii pentru pregătirea și execuția designului sistemului de monitorizare, verificare, procurare, pregătire, instalare, activare și testare pentru 2 locații Sinaia și Săcele”, Gheorghe Tuluc, ar fi primit de la trei oameni de afaceri 1.293.900 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, arată sursa citată.

Europa Liberă relatează că banii au fost primiți prin intermediul unor firme controlate de rude ale lui Tuluc, în baza unor contracte fictive de consultanță și asistență tehnică în construcții sau închirieri utilaje, încheiate cu oamenii de afaceri.

Sibianul s-a pensionat anticipat din funcția de director adjunct în ministerul Mediului cu două săptămâni înainte de a fi trimis în judecată. „Vă facem cunoscut faptul că raportul de serviciu al domnului Tuluc Gheorghe, director adjunct al Direcției Investiții, a încetat cu data de 18.06.2020, ca urmare a emiterii Deciziei nr. 221220/18.06.2020 privind acordarea pensiei anticipate parțiale, emisă de Casa teritorială de pensii 321-Sibiu”, se arată într-un răspuns al Ministerului Mediului către Europa Liberă.

Gheorghe Tuluc a fost viceprimar al Sibiului în perioada 2000-2002. El a fost director executiv al societății DPC, și-a început cariera politică la PD, iar ulterior a condus organizația județeană a Partidului Conservator.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*