Sibian în Guvern

Cristian Roman a primit ieri numirea în funcția de secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Roman, care a condus în ultimii ani Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, s-a declarat onorat să revină în administrația centrală și a anunțat că prioritatea sa va fi „a impulsiona reprezentanți din cât mai multe domenii și zone ale țării să elaboreze proiecte viabile pentru finanțare din bani nerambursabili”.

„Am încredere în echipa guvernamentală”

Asumarea unui rol activ în cadrul unui minister este o misiune dificilă care mă responsabilizează enorm. Însă, pentru că am încredere în echipa guvernamentală, am decis să accept această funcție care mă obligă și mai mult să fiu în slujba comunității și a binelui public. În momentul de față am decis să fac din nou pasul spre administrația națională, având în vedere că s-a considerat că este nevoie de mine la un nivel mai înalt. În vederea necesității de dezvoltare a țării îmi voi dedica întreaga experiență acumulată de-a lungul timpului în materie de administrație publică. În acest sens, menționez că în perioada 2005 – 2009 am lucrat în cadrul Corpului de Control al Ministerului Administrației și Internelor, între anii 2009 – 2012 am fost vicepreședinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, iar între 2016 și 2017 am reprezentat Guvernul României în județul Sibiu în calitate de prefect. Pentru îndeplinirea dorinței noastre de a avea «o țară ca afară» trebuie să valorificăm imensa oportunitate de a atrage cât mai multe fonduri europene. Prioritatea mea va fi aceea de a impulsiona reprezentanți din cât mai multe domenii și zone ale țării să elaboreze proiecte viabile pentru finanțare din acești bani nerambursabili. Am convingerea că voi reuși să obțin și din această nouă poziție lucruri cât mai bune pentru Sibiu și pentru România!”, a declarat Cristian Roman.

Proiectele spitalului vor continua

Demnitarul s-a declarat încrezător că proiectele unității medicale vor continua în bune condiții. De când a preluat conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie, Cristian Roman a demarat șase proiecte de modernizare cu bani europeni.

„Pentru mine, perioada în care voi activa la București va presupune o suspendare de drept a contractului de management, astfel încât ulterior îmi voi putea relua activitatea la spital. În prezent, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu este pe un trend ascendent, fiind implicat – cu fonduri europene – într-un amplu proces de modernizare a clădirilor și de dotare cu aparatură și echipamente de ultimă generație, care vor aduce întreg spitalul la standardele dorite. Toate proiectele în care spitalul este implicat se vor derula conform graficelor stabilite. Am garanția că echipa unității sanitare va duce la bun sfârșit tot ceea ce am construit împreună până în acest moment”, a mai precizat Roman.

Urmează Răzvan Pop

La jumătatea lunii februarie, Cristian Vasile Roman a fost validat de Biroul Politic Naţional al PNL pentru a deveni secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Roman provine din vechiul PDL și a fost vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici în Guvernul Boc. În perioada 2016-2017 a fost prefect al județului Sibiu, iar din mai 2017 a ajuns la conducerea Spitalul de Pneumoftiziologie, unde a implementat șase proiecte cu finanțare nerambursabilă. El este cunoscut sibienilor și pentru implicarea în protestele organizate de #rezist și mișcarea „Vă vedem din Sibiu.”

În aceeași ședință a BPN, liderii liberali l-au validat pe istoricul sibian Răzvan Pop pentru funcția de președinte al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*