Sibianul Filip Macarie își îmbunătățește punctajul FIS în Bosnia

Sibianul Filip Macarie continuă pregătirile cu Corona Brașov, sub coordonarea antrenorilor Emilian Focșeneanu și  Bogdan Barbu, pentru a-și îmbunătăți performanțele și a urca în clasamentul FIS. În vârstă de doar 17 ani, a participat zilele trecute la două concursuri internațional de calibru desfășurate în Bosnia.

foto: facebook/Corona Brașov

În 27 și 28 ianuarie, alături de colegii de la Corona, Filip Macarie a luat startul în proba de Slalom Special. După cele 2 zile de concurs, s-a clasat în primii 25, îmbunătățindu-și punctajul FIS. Colegii săi Alexandru Ștefănescu (23 de ani, reprezentant al României la JO Beijing 2022) și Raul Danciu (22 de ani, lotul național) au reușit prestații și mai bune, primul plasându-se în Top 10 (locul 9 în prima zi și locul 10 în cea de-a doua), iar Raul locul 11 în prima zi și locul 15 în cea de-a doua.

Cei trei schiori au participat apoi la două competiții de Slalom Uriaș (în 4 manșe) ddesfășureate la Kupres. Filip Macarie a terminat în primii 40, la fel ca Raul Danciu, Alexandru Ștefănescu fiind și de această dată foarte bun în primele 2 manșe, când s-a clasat pe 10.

Despre performanțele sibianului în sezonul trecut citește AICI

„Schiorii Coronei concurează în concursuri FIS unde se înfruntă cu sportivi de calibru!

În concursul desfășurat în datele de 27 și 28 ianuarie la Bjelasnica (Bosnia), sportivii noștri au participat la două probe de Slalom Special. Alexandru Ștefănescu a avut evoluții excelente în ambele zile, clasându-se  pe locul 9 în prima zi și 10 în a doua. Raul Danciu a ocupat în prima zi locul 11 și în a doua zi locul 15. Filip Macarie a avut s-a clasat în primii 25 se schiori. Toți sportivii și-au îmbunătățit punctele FIS! Felicitări!

La concursul de la Kupres ( Bosnia) s-au organizat două competiții de Slalom Uriaș (în 4 manse). Alexandru Ștefănescu s-a clasat după primele două manșe pe locul 10, Raul Danciu și Macarie Filip au terminat în primii 40 și și-au îmbunătățit din nou punctajul FIS.

De remarcat prestația lui Alexandru Ștefănescu care a scăzut substanțial în puncte ajungând la 57 puncte FIS de la 82 puncte!

Felicitări sportivilor! Felicitări Emilian Focșeneanu și  Bogdan Barbu!“, a transmis Corona Brașov.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*