Sibianul Nicolae Ștefănuță, ales pe locul 3 pe lista finală a USR pentru europarlamentare

Uniunea Salvați România a stabilit lista celor 43 de candidați care vor reprezenta USR la alegerile europarlamentare de pe 26 mai 2019.  Din Sibiu au fost aleși doi candidați: Nicolae Ștefănuță pe locul 3 și Raluca Amariei pe locul 16.

Rezultatul vine în urma votului a 5.043 de membri USR, din cei peste 6.000, printr-un sistem on-line. Din județul Sibiu au votat 92, 15% din membrii filialei, potrivit unui comunicat al filialei.

„Modul în care ne-am ales candidații pentru Parlamentul European este o premieră pentru România. Atât campania internă, cât și votul au însemnat un spectacol al democrației menit să arate modul în care USR face politică: bazat pe meritocrație, transparent și democratic. Am încredere că cei care vor duce vocea USR la UE vor reprezenta cu mândrie interesele României și prosperitatea familiei europene în care noi, Uniunea Salvați România, credem foarte mult”, a declarat președintele USR, deputatul de Sibiu Dan Barna.

Ordinea primilor 15 candidați de pe listă este în funcție de numărul de voturi obținut de fiecare candidat iar restul listei, de la 16 până la 43, sunt repartizați în funcție de cote teritoriale. Cotele teritoriale sunt menite a asigura o bună repartizare la nivel național al candidaților. Acest regulament a fost dezbătut și aprobat de la începutul campaniei, pentru a avea o reprezentare geografică mai mare.

„Sunt onorat ca am fost ales de colegii mei al treilea candidat de pe lista USR pentru alegerile europarlamentare din 2019. Avem un drum lung înaintea noastră. USR poate și trebuie să câștige alegerile din mai 2019 pentru a stopa reprezentarea noastră proastă la nivel european și a oferi un nou val de politicieni competenți României în al doilea secol al ei și al doilea deceniu în Uniunea Europeană. Împreună vom schimba România și felul în care este reprezentată în Europa. Felicitări tuturor colegilor care au candidat și au dus o campanie frumoasă. Voi lupta alături de ei pentru ca România să fie reprezentată cât mai bine în UE, iar europenismul să se simtă în calitatea vieții oamenilor și în drepturile lor europene”, a declarat diplomatul european Nicolae Ștefănuță, membru USR Sibiu.

Fiecare membru a ales 7 candidați și le-a acordat puncte în ordinea preferințelor: candidatul cel mai bine plasat a primit 9 puncte, cel de pe locul doi a primit 7 puncte și următorii candidați au primit 5, 4, 3, 2, respectiv 1 punct. Pentru fiecare candidat s-a făcut suma tuturor punctajelor primite pe buletinele de vot iar numărul pe listă al candidatului este în funcție numărul final de puncte obținute.

Campania internă din USR a început pe data de 1 octombrie și s-a încheiat pe 22 noiembrie, iar în tot acest timp au avut loc dezbateri în toate județele și orașele mari din țară, unde candidații au vorbit despre competențele profesionale și proiectele lor pentru Parlamentul European atât în fața membrilor, cât și a cetățenilor prezenți. Procesul de votare s-a desfășurat între 22 și 29 noiembrie.

Lista candidaților USR în urma votului

1. GHINEA Cristian – Sector 3

2. ARMAND Clotilde-Marie-Brigitte – Sector 1

3. ȘTEFĂNUȚĂ Nicolae Bogdănel – Sibiu

4. BOTOȘ Vlad-Marius – Arad

5. GHEORGHE Vlad-Dan – Sector 6

6. RENIUȚ Anamaria Naomi – Brașov

7. GHELMEZ Radu-Ionuț – Diaspora

8. MIHAIU Radu Nicolae – Sector 2

9. LORINCZ Iulian Ștefan – Diaspora

10. CRISTIAN Adriana – Cluj

11. CRIȘAN Camelia Carmen – Sector 6

12. ȚĂRANU George – Iași

13. GURLUI Silviu-Octavian – Iași

14. STOIAN Teodora – Sector 3

15. VĂRZARU Alexandru-Gabriel – Timiș

16. AMARIEI Raluca – Sibiu

17. TAȘCU-STAVRE Miroslav-Valeriu – Caraș-Severin

18. ANDREI Florin – Sector 1

19. STOICA Emanuel Ioan – Diaspora

20. BERCEANU Octavian Alexandru – Sector 6

21. IURIȘNIȚI Cristina-Ionela – Bistrița-Năsăud

22. URAM Elena – Tulcea

23. DIACONU Ruxandra – Dolj

24. PETREA Virgil-Cristian – Vrancea

25. ȘVAB Nicolae Mihai – Bihor

26. MATACHE Narcis George – Diaspora

27. STANCU Ionuț-Cătălin – Brăila

28. NIȚĂ Adrian – Sector 2

29. ANDREI Ileana-Lavinia – Sector 1

30. IACOB Oana – Sector 1

31. CUCOȘ Ioana Laura – Ilfov

32. DRAGNEA Cristian – Diaspora

33. LUPAȘ Ciprian – Sălaj

34. ENUȘCĂ Veronica-Lenuța – Constanța

35. TRANESCU Aurora – Sector 4

36. SURCEL Alexandru Cristian – Sector 5

37. CERNIC Sebastian – Bacău

38. IVAN Dragoș Lucian – Prahova

39. TĂNĂSESCU Mihai Andrei – Ialomița

40. VINTILĂ Dorin Ionuț – Vaslui

41. BUZDUGAN Alin – Neamț

42. TĂRĂBUȚA Marcel-Florin – Mehedinți

43. CIORNEI Radu Tudor – Suceava.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*