Sibianul Nicu Ștefănuță, candidatul Alianței USR PLUS, vorbește despre Summit (P.E.)

În 9 mai vom găzdui o întâlnire importantă pentru viitorul Uniunii Europene. De la aderarea noastră în 2007, țara noastră nu a găzduit nimic la fel de important. Cum vom face în așa fel încât să nu lăsăm în urmă o simplă amintire a momentului când 27 de șefi de stat și de guvern, împreună cu mii de diplomați și interpreți ne vor fi călcat pragul?

Sibiul poate deveni însă un Davos al Estului european. Dacă asigurăm condițiile cele mai bune desfășurării, dacă oferim o imagine de eficiență europeană, putem dezvolta din micul nostru burg mai mult decât un orășel cunoscut pentru evenimentele lui culturale. Putem fi centrul unor mari conferințe internaționale, de business, politice și diplomatice.

Sibiul, așa cum a făcut-o Katowice din Polonia anul trecut, poate oferi locul de discuție pentru viitoarele summit-uri ale mediului, poate prelua inițiativa găzduirii, dar și a ilustrării a ceea ce poate fi un oraș verde.

Pentru ca o astfel de viziune să nu rămână o simplă dorință, Sibiul, prin toți actorii de care dispune, de la Primărie, la parlamentari naționali și viitori europarlamentari, trebuie să tragă pentru urgentarea proiectului unui centru expozițional. Sibiul viitorului, unul internațional și cosmopolit, nu poate avea pretenții fără a oferi infrastructura europeană.

Și ar mai trebui să rămână ceva: o mai acută conștiință europeană. Că suntem parte a unui spațiu cultural, politic și economic de care nu ne putem lipsi și care, la rândul lui, ar pierde dacă nu ne-am fi integrat.

De ce vorbim noi, cei de la Alianța 2020 USR PLUS, în campania electorală, despre un summit care nu ne privește direct? Pentru că suntem europeni mai mult decât cei cu care concurăm. Pentru că suntem cei care studiile, slujbele, prieteniile și familiile noastre sunt legate de România, dar și de Europa. Pentru că în noi s-a instala conștiința de care vorbeam mai sus.

Un ultim gând: Piața Huet zilele acestea este un rai de liniște fără sutele de mașini care o încarcă de obicei. Să o păstrăm așa, Sibiu summit este o șansă și pentru aerul pe care îl respiră centrul orașului. Haideți la vot pe 26 mai!


Publicat de S.C. Mesagerul Press S.R.L. la comanda partidului Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale “Alianța 2020 USR PLUS”).
CUI mandatar financiar coordonator: 41190006.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*