Patru mii de sibieni au protestat împotriva PSD și a Guvernului

Aproximativ 4.000 de persoane au protestat, în această seară, în centrul municipiului Sibiu și pe principalele bulevarde, împotriva PSD și a Guvernului.

Participanții au adus cu ei vuvuzele, fluiere și steaguri și au scandat: „Guvern de hoţi şi de mafioţi!”, „PSD, ciuma roşie!”, „Hoţii!” şi „Bucureşti nu uita, Sibiul-i de partea ta!”.

Protestul s-a desfășurat fără incidente și a durat aproximativ trei ore, încheindu-se în jurul orei 21.30.

Și în Cluj-Napoca, Timișoara și Iași numărul manifestanților a fost de ordinul miilor, în celelalte mari orașe adunându-se câteva sute, potrivit Agerpres.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Câteva mii de persoane protestează, în municipiul Sibiu, împotriva Guvernului și a PSD.

Protestatarii au ajuns la biserica de pe Bulevardul Mihai Viteazu și se apropie de intersecția cu strada Nicolae Iorga.

Doru Apostol, unul dintre organizatori, estimează că sunt prezenți peste 3.500 de manifestanți în acest moment pe Bulevardul Mihai Viteazu.

Protestatarii au intrat acum pe Mihai Viteazu, de pe Calea Dumbrăvii. Autoritățile nu au dat publicității o estimare a numărului de participanți, însă aceștia ocupă Calea Dumbrăvii de la giratoriul din intersecția cu Bd. Vasile Milea până la arteziana din Piața Aurel Vlaicu – intersecția cu Bd. Mihai Viteazu,

Coloana de manifestanți se întinde acum de la Continental Forum până la Hotel Ibis. Protestatarii se îndreaptă spre Calea Dumbrăvii, apoi vor avansa pe Bulevardul Mihai Viteazu.

Mitingul este pașnic, nefiind înregistrate incidente.

Inițial, în Piața Mare s-au adunat aproximativ 200 de persoane, însă numărul lor a crescut exponențial.

Participanții au pornit în marș pe pietonala Nicolae Bălcescu. În fruntea coloanei de manifestanți se află Doru Apostol, care a mai organizat proteste similare în oraș.

La această oră, proteste similare se desfășoară în mai multe orașe mari ale țării, precum Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov sau Târgu Mureș, iar în Capitală aproximativ 15.000 de persoane mărșăluiesc și scandează împotriva modificării legilor justiţiei în Parlament, precum şi împotriva PSD.

Pe pagina noastră de Facebook puteți urmări în direct transmisiunea din București a celor de la inițiativa civică „Vă vedem din Sibiu”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*