Sibienii continuă pe primul loc, în ciuda înfrângerii de la Oradea

BC CSU Sibiu a pierdut partida de la Oradea, dar continuă pe prima poziție în clasamentul Ligii Naționale de Baschet și se pregătește de confruntarea de pe teren propriu, de vineri, cu BC SCM Timișoara.

Baschetbaliștii sibieni au început partida extrem de bine, Kinnard și Laser fiind primii marcatori ai echipei noastre, după două aruncări de la distanță. Replica orădenilor a venit însă rapid, iar gazdele și-au continuat meciul excelent. Apărarea sibiană nu a dat roade, iar primul sfert se încheia la o diferență de 6 puncte în favoarea gazelor (27-21). În sfertul al doilea, Oradea a reușit să marcheze nu mai puțin de 30 de puncte. Baschetbaliștii sibieni nu au cedat și, chiar dacă s-au văzut conduși la diferență mare, la pauză intrau la vestiare cu un handicap de 10 puncte. Din păcate, lucrurile s-au schimbat după pauză, gazdele dovedind o formă excelentă și continuând în același stil, până la finalul partidei, încheiate 104-78, în favoarea lor. În ultimele minute, Dan Fleșeriu a decis să le acorde și tinerilor jucători minute, astfel că pe parchet au intrat Dragoș Gheorghe, Edward Petrescu și Wilhelm Brosser.

”Un meci foarte complicat pentru noi, în care băieții noștri au acuzat și nu au răspuns corect agresivității Oradiei, în care deși am fost conduși la 17 puncte, am reușit să revenim la -6, în sfertul IV. Au fost apoi două sau trei atacuri în care noi nu am reușit să marcăm, iar Oradea s-a desprins decisiv. Trebuie să trecem repede peste această înfrângere, indiferent cât de dureroasă este, pentru că ne așteaptă, vineri, acasă, un nou meci greu, cu o echipă valoroasă. Timișoara a învins Steaua și sper să ne păstrăm terenul propriu intact. Le-am spus băieților la vestiar că doar împreună – așa cum am reușit să ajungem pe primul loc – putem trece peste orice fel de hop și doar împreună, și cu suporterii noștri, vom putea să rămânem în top, până la finalul campionatului”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul principal al BC CSU Sibiu.

Pentru BC CSU Sibiu au marcat: Tyler Laser 17p, Jordan Williams 15p, Marcel Davis 12p, Lawrence Kinnard 11p, Monyea Pratt 10p, Chris Cooper 7p, Mirel Dragoste 2p, Edward Ptrescu 2p și Dragoș Gheorghe 2p.

În următoarea etapă, BC CSU Sibiu primește vizita celor de la BC SCM Timișoara, vineri, 6 aprilie, de la ora 18.00. Biletele pentru această partidă s-au pus în vânzare online pe www.csusibiu.ro și pe www.kompostor.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*