Sibienii de la Alpha au tăiat iar plasa coșului de baschet!

Alpha Sport Team Sibiu a devenit din nou campioană națională la baschet masculin, de această dată la U14, după o finală spectaculoasă desfășurată duminică în Sala Transilvania

Echipa sibiană, antrenată de Darko Pandurovic și Alex Hulpuș, a jucat cu titlul pe masă la finalul săptămânii trecute, în compania Transilvaniei Brașov, echipă pregătită de fostul jucător al lui CSU, Zeliko Bubanja. A fost ultimul meci din Final Eight 2021, turneu desfășurat în perioada 9-13 iunie la Sibiu. Alpha reușise să câștige toate partidele la acest turneu și pornea în finală cu speranța de a repeta victoria din ultima dispută directă cu brașovenii, 73-70 în faza grupelor.

Era a treia finală consecutivă pe care o joacă acești băieți, după cea de la U12 și după titlul obținut anul trecut, la U13, într-un turneu desfășurat la Ploiești.

Final memorabil

Alpha a început finala destul de bine, încurajată frenetic de spectatorii reveniți în premieră în sală după restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Astfel, după primele 2 sferturi, echipa sibiană avea un avantaj de 8 puncte, 38-30. Tensiunea și-a spus însă cuvântul, iar elevii lui Darko Pandurovic și Alex Hulpuș n-au reușit să se desprindă decisiv. S-a mers cap la cap până la capătul partidei, ultima reușită fiind trecută pe tabelă de Robert Carpovici, 66-65, cu un minut înainte de final. Scorul a fost conservat perfect de sibieni, într-un minut care a părut mai lung decât întreaga finală. Iar bucuria de după ultima sirenă a fost uriașă. „Pentru aceste momente unice merită orice efort din partea tuturor! A fost o energie incredibilă atât pe teren cât și în tribună, iar finalul a fost memorabil! Mândru de voi!“, le-a transmis jucătorilor Alexandru Hulpuș, antrenor și președinte al Alpha Sport Team Sibiu.

Mândri de campioni

„Nu putem exprima în cuvinte bucuria pe care o simțim în aceste momente, așa că lăsăm imaginile să vorbească pentru noi. Tot ce putem spune e că suntem extrem de mândri de această generație care și-a adjudecat un nou titlu de CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ. Este al 2-lea titlu câștigat la rând din 3 finale jucate consecutiv! Hard work pays off!“, a transmis Alpha Sport Team Sibiu pe pagina sa de socializare, într-o postare însoțită de numeroase fotografii care au surprins perfect tensiunea, emoțiile și bucuria de la final.

Jucători

Gabriel Radu a fost principalul marcator al echipei sibiene, cu 20 de puncte, tot el reușind și 7 recuperări. A fost urmat de Paul Itu, cu 15 puncte și Mihnea Rotaru, cu 10 puncte.

Iată întreg lotul echipei Alpha Sibiu: Raul Andrei Burcea, Robert Carpovici, Elias Drăgan, Matei Florea, Sebastian Băcilă, Paul Itu, Eric Kriska, Bogdan Ștefan Mihaiu, Luca Simion, Mario Mircea Prodea, Gabriel Dumitru Radu, Andrei Popa, Alexandru Suciu, Riccardo Gabriel Vasiu, Raul Andrei Hurdubelea, Mihnea George Rotaru, Tudor Valeriu Roman și David Balint.

Radu și Itu, premiați

La festivitatea de premiere ne-am mai ales cu câteva premii. Astfel, sibianul Gabriel Radu a fost desemnat cel mai bun pasator din cadrul Turneului Final, tot el, alături de Paul Itu figurând în topul „Best 5“ al Turneului: Andrei Cosmin Buboiu (Academia Phoenix Galați), Tudor Pârvu (”Dan Dacian” București), Paul Itu (Alpha Sibiu) / 63 de puncte în 5 partide, Luca Ionuț Illeș (Transilvania Brașov) și Gabriel Radu (Alpha Sibiu) / 79 de puncte în 5 partide.

Clasament final

1. Alpha Sport Sibiu

2. Transilvania Brașov

3. Dan Dacian București

4. Laguna București

5. U-BT Cluj-Napoca

6. Academia Phoenix Galați

7. CSȘ Târgu Jiu

8. Leii București

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*