Sibienii se tem de Covid! A crescut semnificativ numărul zilnic de vaccinări

Peste 300 de persoane s-au vaccinat în 24 de ore în județul Sibiu cu vaccin anti-Covid, marți fiind prima zi după mai multe săptămâni când cele 9 centre de vaccinare și medicii de familie au raportat o ușoare revigorare a activității de imunizare.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 307 persoane împotriva Covid-19, 118 cu vaccin Johnson & Johnson și 189 cu vaccin Pfizer.

În ultima săptămână numărul maxim de vaccinați în 24 de ore a fost de maxim 290. Luni, după creșterea spectaculoasă a numărului de infectări atât la nivel național cât și local, numărul de vaccinări a depășit cifra de 300.

Potrivit datelor statistice, de la debutul campaniei de vaccinare s-au administrat în județul Sibiu 258.546 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, fiind vaccinate cu prima doză 137.087 persoane și 121.459 persoane cu cea de-a doua doză.
Mai exact, un procent de peste 34%din populația eligibilă a județului Sibiu cu vârsta peste 16 ani a primit deja prima doză de vaccin anti-Covid.
Județul Sibiu este încă în zona verde Covid, cu o rată a incidenței de 1,5 la mie, în continuă creștere, cu 83 de cazuri noi Covid raportate marți, 21 septembrie.

În același timp însă municipiul reședință de județ se apropie de rata de incidență de 3 la mia de locuitori, având în prezent o rată a infectărilor de 2,69 la mie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*