Sibiu-Pitești va fi autostradă, promite Ponta

Guvernul va aproba Programul Operaţional de Transport în noiembrie sau, cel mai târziu, în luna decembrie a acestui an şi, în acest program, tronsonul Piteşti – Sibiu este prevăzut ca autostradă, susține premierul Victor Ponta.

Prezent, sâmbătă, la uzina Dacia Renault de la Mioveni, primul-ministru Victor Ponta a afirmat că Guvernul va aproba până la sfârşitul acestui an Programul naţional de transport şi că în acest document segmentul rutier Piteşti – Sibiu va fi prins ca tronson de autostradă, transmite MEDIAFAX.

Planul autostrăzii Sibiu-Pitești

Planul autostrăzii Sibiu-Pitești

„În Programul operaţional de transport pe care Guvernul îl va aproba până la sfârşitul acestui an în baza Master Planului de transport, segmentul Piteşti-Sibiu este trecut ca segment de autostradă. Vă spun aceste lucruri în calitate de prim-ministru, nu în calitate de candidat la Preşedinţie, pentru că un preşedinte în România nu face autostrăzi. Poate să le promită, dar vi le promite degeaba, că nu le face el. Autostrăzile sunt făcute de către Guvern în baza finanţările europene – şi includerea segmentului Piteşti – Sibiu în Master Plan ca autostradă permite finanţarea europeană – şi sigur, prin eforturile bugetului naţional, buget care de asemenea este propus de guvern, aprobat de Parlament şi care ne permite să adăugăm la finanţările europene ceea ce este necesar pentru a construi infrastructura”, a spus Victor Ponta.
Şeful Guvernului a precizat că Programul de transport va fi aprobat în noiembrie sau „cel mai târziu” în luna decembrie a acestui an. „Această promisiune n-are legătură cu campania, că ştiu sigur că dacă ajung preşedinte n-o să pot să fac autostrăzi, dar are legătură cu Master Planul pe care domnul ministru Rus l-a prezentat, inclusiv aici, la Mioveni şi pe care Guvernul îl va aproba ca Program operaţional de transport în luna noiembrie – decembrie cel mai târziu. Repet, va prevede foarte clar regim de autostradă (pentru tronsonul Piteşti – Sibiu – n.red.), va prevede finanţarea în două faze, pentru drumul expres în prima fază şi cu tot cu expropriere, studiu de fezabilitate pentru autostradă şi imediat ce avem finanţarea finală, ca autostradă”, a mai afirmat Victor Ponta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*