Sibiu Rally Challenge, inclus în calendarul FIVA

Între 18 și 20 august, orașul Sibiu devine capitala internațională a vehiculelor istorice. Sibiu Rally Challenge a fost inclus în calendarele FIVA și RCR, fiind primul eveniment de acest gen din România.

30714501-67fb-40a1-8661-ed85aef99083Pe lista de start au fost confirmate deja mașini legendare. Pentru evenimentul programat în perioada 18 – 20 august s-a confirmat deja prezența unor mașini cu o valoare totală de peste două milioane de euro.

Promovare pentru Sibiu

După ce a găzduit etape internaționale în Intercontinental Rally Challenge și Campionatul European de Raliuri, Sibiul este acum și pe harta celor mai importante competiții dedicate mașinilor istorice și a mașinilor de curse care au scris istorie în lumea sporturilor cu motor.
„Prin tot ceea ce am făcut, am încercat să aducem în Sibiu evenimente de top care să contribuie la promovarea internațională a orașului nostru și să atragă un număr din ce în ce mai mare de turiști. Valoarea evenimentului nostru a fost recunoscută încă o dată la nivel internațional și, în premieră, România are o etapă în calendarul Federației Internaționale de Vehicule Istorice (FIVA). Sunt bucuros că vom reuși să aducem în Sibiu bijuterii pe patru roți care au încântat pasionații de sporturi cu motor din întreaga lume”, mărturisește Sorin Itu, organizatorul competiției.

Eforturi recompensate

Numirea observatorului FIVA a dat startul oficial pregătirilor pentru cucerirea Transfăgărășanului de mașinile istorice și în acest an. „Antonio Arderiu Freixa este unul dintre cei mai experimentați observatori FIVA. Pentru Retromobil Club România, este un moment istoric, având în vedere că este primul eveniment internațional din România care apare în calendarul internațional al FIVA. Nu știu câți realizează faptul că este greu să intri într-un calendar în care apar doar 15 evenimente de top din întreaga lume și ce eforturi s-au depus din partea Comisiei Sportive a Retromobil Club România ca să ajungem la acest rezultat”, a spus George Ladopoulos, președintele Comisiei Sportive a Retromobil Club România.

Festival automobilistic

Sibiu Rally Challenge va fi din nou un festival dedicat mașinilor istorice și sporturilor cu motor care își propune să atragă nume legendare la Sibiu. Până acum, a fost confirmată prezența unor modele istorice legendare, a căror valoare depășește două milioane de euro. „Am început să promovăm Sibiu Rally Challenge în Europa, la evenimente și saloane auto de profil, și vom continua să facem acest lucru. Următorul eveniment la care vom promova Sibiu Rally Challenge este Techno-Classica 2016 la Essen în Germania, un eveniment de referință în lumea colecționarilor de mașini clasice, la care vor fi prezenți peste 1.250 de expozanți din 40 de țări. Prin parteneriatul pe care-l avem cu Deutscher Sportfahrer Kreis (DSK), vom fi și noi acolo și vom încerca să atragem o participare cât mai numeroasă la Sibiu. Până acum, avem confirmări din partea unor pasionați de automobile care vor veni la Sibiu cu modele speciale, a căror valoare depășește două milioane de euro, și în august vom vedea în Piața Mare din Sibiu modele legendare ale mărcilor Talbot, Mercedes-Benz, BMW, Ferrari, Ford, Morgan sau Aston Martin”, a dezvăluit Itu.

Calendar FIVA 2016 – Evenimente internaționale
1 FIVA World Rally Slovak Republic 7-12 iunie Slovacia
2 FIVA World Motorcycle Rally – Czech Republic 23-26 iunie Cehia
3 Spring Rally – Greece 02-03 aprilie Grecia
4 Transappenninica 07-14 mai Italia
5 Mille Miglia 19-22 mai Italia
6 Oldtimer Bohemia Rally 26-28 mai Cehia
7 Lespa-FIPA International Historic Car Rally 28-29 mai Cipru
8 Retro Classics Meets Barock 17-19 iunie Germania
9 ADAC Rallye Heidelberg Historic 21-23 iulie Germania
10 Sibiu Rally Challenge 18-20 august România
11 45th Philpa International Rally 22-25 septembrie Grecia
12 Gran Premio Nuvolari 16-18 septembrie Italia
13 Concorso d’Eleganza Villa d’Este 20-22 mai Italia
14 La Festa Mille Miglia 14-18 octombrie Japonia

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*