Sibiu Rally Romania: trei zile de spectacol pentru pasionații de mașini clasice și sporturi cu motor

Confirmat în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA) și în calendarul național al Retromobil Club România (RCR), Sibiu Rally Romania va aduce în Piața Mare din Sibiu mașini prestigioase care au marcat istoria automobilului și a sporturilor cu motor. În premieră, Sibiu Rally România include și prima competiție dedicată mașinilor electrice de la noi din țară.

foto: Marooni

La Sibiu vor fi din nou trei zile de spectacol dedicate pasionaţilor de maşini clasice şi sporturi cu motor. Între 16 și 18 august, mașini legendare vor parcurge cele mai pitorești drumuri din județul Sibiu, vor ajunge sus pe Transfăgărășan si vor descoperi cele mai frumoase localități din Mărginimea Sibiului.

„Suntem în discuții cu mai multe cluburi de mașini clasice din Luxemburg, Belgia, Italia și Olanda care doresc să participe cu membri lor la ediția din acest an a competiției de regularitate Sibiu Rally Romania. De asemenea, vrem să atragem și cât mai multe echipaje din România care să vină și să concureze la Sibiu. Evenimentul include toate elementele unei competiții de mașini clasice: locații speciale, trasee spectaculoase, premii, povești care se vor transforma în amintiri frumoase”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Romania.

În programul pentru ediția din 2018 sunt incluse cele mai importante puncte turistice din Sibiu și, desigur, celebrul drum Transfăgărășan, competiția fiind deschisă tuturor tipurilor de vehicule istorice și de competiție. Vehiculele istorice se vor întrece la două categorii – regularitate clasică și sportivă, iar pentru mașinile de competiție există Speed Challenge cu un traseu puțin diferit, dar care include probe speciale clasice din Sibiu.

Principala noutate o reprezintă includerea în competiție a mașinilor electrice, Sibiu Rally România fiind prima competiție pentru acest tip de automobile. “Automobilele clasice reprezintă poveștile cu care am crescut, iar cele electrice viitorul care ne așteaptă pe toți. Încercăm să le îmbinăm într-o nouă ediție de poveste Sibiu Rally Romania”, a mai adăugat Sorin Itu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*