Sibiu Streetball, ediție aniversară

Turneul de baschet 3×3 Sibiu Streetball revine în luna iulie cu o ediție aniversară. Evenimentul ajunge anul acesta la cea de-a 10-a ediție și se va desfășura pe terenul de baschet 3×3 „Elemer Tordai” de la Sala Tranilvania, între 23-24 iulie.

Organizatorii au dat deja startul înscrierilor la ediția din acest an. La Sibiu Streetball se vor putea înscrie, până pe 10 iulie, sportivi la următoarele categorii: U10 Masculin, U13 Masculin și Feminin, U15 Masculin, U16 Feminin, U18 Masculin, Open Masculin, Open Feminin +16 și +35 ani Masculin. Înscrierile se pot face pe pagina fiba3x3.com la linkul: https://play.fiba3x3.com/events/6dd829b3-be02-4bbd-9a11-cd00a7fb4fb2/register

 

Teren la standarde FIBA

„Ne pregătim pentru cea de-a 10-a ediție a turneului, o ediție aniversară care se anunță a fi una specială. Privind retrospectiv, ne dăm seama de cât de multe am realizat în cadrul acestui turneu. Aproximativ 2500 de sportivi au participat la Sibiu Streetball, în aceste prime 10 ediții, iar pentru unii dintre ei, turneul a fost o rampă de lansare spre competiții de amploare”, au declarat organizatorii Sibiu Streetball.

Terenul de baschet 3×3 pe care se va desfășura Sibiu Streetball este conform standardelor FIBA, fiind dotat cu instalație cu nocturnă, instrumente de joc profesionale, precum și cu o tribună de 60 de locuri destinată sportivilor. Organizatorii vor amplasa o tribună de 200 de locuri pentru spectatori, astfel încât împătimiții bachetului să aibă la dispoziție cele mai bune condiții de participare.

Festival al baschetului

Pe lângă competiţia propriu-zisă, cei prezenți vor putea asista și participa la concursuri de aruncări libere și aruncări de trei puncte. Întreg evenimentul este gândit ca un „festival al baschetului”, o acțiune dedicată atât practicanților acestui sport, cât și spectatorilor.

Competițiile de baschet 3×3 recunoscute de Federația Internațională de Baschet (FIBA) se împart în 4 categorii: “Fiba Endorsed”, “Satellite”, “Challenger” și “World Tour”. Sibiu Streetball este un turneu de tip Satellite care permite calificarea în Challenger.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*