Sibiu Summit of Taste într-o Europă culinară unită

Astăzi se anunță vreme numai bună pentru evenimentul gastronomic Summit of Taste, organizat pe strada Cetății. Acesta include show-uri culinare, standuri cu produse locale tradiționale, dar și zone de florărie și aprozar.

Evenimentul a început miercuri și se încheie astăzi.

Sibienii sunt invitați la o reuniune culinară a tuturor celor 28 de state ce alcătuiesc Uniunea Europeană. O echipă condusă de șase maeștri bucătari în arta culinară pregătesc pentru toți oaspeții 28 de feluri de mâncare, reprezentative pentru fiecare țară europeană în parte. Printre altele, puteți savura supa de usturoi din Cehia, supa pescarului din Oostende – Belgia, puiul piri-piri portughez sau iahnia de mazăre numită Erwtensoep în Olanda. România este reprezentată la înălțime de gustul tradițional al tochiturii muntenești. Preparatele sunt gătite într-un spectacol de live cooking în care va fi explicat modul de preparare a fiecărei rețete, rezultatul urmând a fi degustat de public. Demonstrațiile de gătit live au loc între orele 15 și 20.

Alături de show-ul culinar internațional, maeștri bucătari sibieni pregătesc o seamă de rețete, reinterpretate cu ingrediente locale, cum ar fi scoici de Marea Neagră cu slănină afumată, ceafă de taur sau friptură de miel la sobă. În cadrul evenimentului găzduit de strada Cetății mai sunt organizate un aprozar cu fructe și legume crescute la țară, o florărie, ce a transformat strada într-o adevărată grădină, și mai multe standuri în care producătorii locali prezintă produsele sibiene. Publicul poate vizita locația între orele 10 și 23.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*