Sibiul a ajuns la Românii au Talent cu ajutorul a 11 adolescente devotate

Când pasiunea, talentul și perseverența se întâlnesc, se nasc spectacole precum cel prezentat aseară în cadrul emisunii Românii au Talent. Unsprezece adolescente din Sibiu, membre ale „Fabricii de Teatru”, au pus orașul nostru pe lista talentelor naționale prin obținerea a 3 de „DA”. Coordonate și ghidate de actrița Laura Câmpean, fetele au pus în scenă textul scris de către „I’m Victoria Words” (Ionela Mihalcea), o sibiancă stabilită în Olanda. Trupa independentă de adolescenți „Fabrica de Teatru” este locul în care micii actori își descperă și își dezvoltă talentul.

Foto: Fabrica de Teatru

Tinerele cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani au vrut să își prezinte talentul în arta teatrală și să tragă un semnal de alarmă cu ajutorul spectacolului de teatru-dans pe care l-au pregătit. „Prin acest spectacol am vrut să atragem atenția asupra faptului că noi nu suntem în societate doar un număr, cum ar fi la catalog sau într-un registru”, a spus Alexia-Victoria, membră a „Fabricii de Teatru” de 10 ani. Fetele știu ce înseamnă presiunea pe care o impune societatea, ideea că mereu suntem împinși să fim „locul I”, și că numerele ajung uneori să ne reprezinte, așadar au vrut să accentueze faptul că oamenii au sentimente, propria voință contează și că fiecare suntem oameni înainte de orice.

Teatru-dans, o adevărată provocare

Așa cum îi spune și numele, specializarea „Fabricii de Teatru” este arta teatrală. Momentul prezentat la „Românii au Talent” a fost unul de teatru-dans, ceea ce a fost o adevărată provocare pentru cele 11 fete. Ieșind din zona de confort, au acceptat provocarea și au dorit să prezinte ceva inedit, ceea ce au și reușit. Au repetat mult, s-au accidentat, au râs și au plâns, însă toată munca lor a fost apreciată, încât nimeni nu și-ar fi dat seama că fetele nu au urmat cursuri de dans.

O experiență unică, indită și foarte emoționantă

Firi sensibile, actorii trăiesc la intensitate maximă orice experiență, iar tinerele școlii sibiene de teatru s-au bucurat la cel mai înalt nivel de toată experiența pe care le-a oferit-o „Românii au Talent”. 11 fete pe scena emisiunii, fiecare a simțit altfel experiența trăită, iar 6 dintre ele și-au dorit să împărtășească și cu noi cum se simte să joci într-un spectacol văzut de întreaga țară.

„Când eram mică mă uitam cu mama la emisiune și întotdeuna mi-am dorit să merg și eu. Am ajuns unde mi-am dorit și încă nu-mi vine să cred că mi-am atins visul din copilărie. Emoțiile au fost super mari”, a declarat Dena.

„Eu nu mi-am imaginat că o să ajung vreodată la Românii au Talent. Mă simt mândră și foarte împlinită!”, a spus Teo.

„Mi se pare că niciodată n-am fost mai aproape de Dumnezeu decât am fost la această emisiune. Nu am simțit niciodată că trăiesc în prezent așa cum am făcut-o la acest spectacol. Eu nu am avut emoții, simțeam că eu trebuie să fiu acolo”, a menționat Alexia-Victoria.

„A fost clar experiența pe care nu o voi uita niciodată! Toată echipa a fost lângă noi și ne-am simțit susținute”, a spus Maria.

„Pentru mine au fost foarte multe emoții pe care le-am simțit din plin cu tot sufletul și ființa mea. Eram acolo și nu mai conta nimic, totul nostru era pe scenă și doar spectacolul mai conta”, a zis Sati.

„Pentru  mine a fost o experiență pe care am conștientizat-o după foarte mult timp. Eu nu realizam că sunt acolo, nu am realizat nici măcar când am privit jurații în ochi”, a declarat Alexia.

Aprecierea juriului, o motivație pentru actrițe

Faptul că au trecut în etapa următoare nu a fost o supriză pentru tinerele actrițe, deoarece munca pe care au depus-o nu a fost deloc de neglijat. Faptul că au obținut 3 de „DA” și au trecut în etapa următoare a reprezentat un adevărat impuls pentru a demonstra mai multe la următoarea probă a concursului televizat.

Cum își manifestă un actor emoțiile?

Chiar dacă am crede că un actor își poate ascunde cu ușurință emoțiile, adolescentele au demonstrat că orice trăire trebuie manifestată și că lacrimile de bucurie apar și în rândul celor pe care îi considerăm de piatră. Niciun spectacol nu seamănă cu altul, și nu există o rețetă pentru a scăpa de emoții. „Înainte de spectacole simt o presiune mare, am emoții, uneori chiar plâng! Când ajung pe scenă toate emoțiile dispar, scena e locul cel mai frumos, casa mea! Pe scenă fac ceea ce iubesc să fac”, a menționat Dena, una dintre cele mai vechi membre ale Fabricii de Teatru. Chiar dacă emoțiile au fost intense înainte de spectacol, după ce au ieșit de pe scenă, fetele au râs, au plâns și au strigat de bucurie.

„Fabrica de teatru – familia aleasă conștient”

Laura Câmpean a format o adevărată familie de actori, fiind mai mult decât „profa de teatru”. Ea ghidează, susține și încurajează zilnic micile talente pe care le pregătește pentru marile scene ale lumii. „Noi ne numim La Familia, suntem familia aleasă conștient pe care ne-am format-o”, a declarat Laura Câmpean. Alexia-Victoria are 17 ani, iar de 10 ani face parte din „Fabrica de Teatru”, acesta fiind locul în care a evoluat cel mai mult, iar Laura a devenit o prietenă adevărată pentru ea. Astfel, adolescenta a declarat: „Prietenia pe care o am cu Laura este cea mai lungă relație de prietenie pe care o am!” Mentorul trupei de teatru a recunoscut faptul că nu se aștepta ca o astfel de experiență să ajute atât de mult la dezvoltatea personală: „Am simțit fiecare emoție alături de fete, sunt mândră de ele și le susțin”.

Obținerea premiului cel mare, un vis care ar putea deveni realitate

Talentate sunt, muncitoare sunt, mai au nevoie doar de un spațiu unde să creeze, să repete și poate chiar să-și prezinte piesele de teatru. Atunci când se gândesc la obținerea premiului cel mare, tinerele visează la un loc al lor, locul pe care să scrie mare „Fabrica de Teatru”. Așadar, dacă vor câștiga, își doresc o casă pentru familia lor de artiști.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*