Sibiul aleargă pentru bolnavii de epilepsie pe 2 iunie

Telepilepsy, reţeaua de telemedicină în epilepsie în România, organizează cel mai mare cros pentru epilepsie din ţara noastră. Evenimentul se numește „Epilepsy Challenge” şi se va desfăşura în 10 oraşe din România.

Prima acţiune va avea loc în Timişoara, în data de 26 mai, urmând ca în luna următoare să se desfăşoare şi în: Alba Iulia, Bacău, Baia-Mare, Braşov, Craiova, Sibiu, Târgu-Mureș – 2 iunie; Bucureşti – 9 iunie; Cluj Napoca – 16 iunie.

În Sibiu, evenimentul este organizat de Aria Clinic cu sprijinul Asociației Club Sportiv „Aria pentru sport” și va avea loc în data de 2 iunie, în incinta Complexului Național Muzeal Astra. Evenimentul constă într-un cros de 5 km și sunt invitaţi să participe atât profesioniştii din domeniul sănătăţii – medici, farmacişti, asistenţi medicali – cât şi publicul larg ce manifestă solidaritate faţă de semenii noştri care se confruntă cu această afecţiune. Scopul acestei acţiuni este acela de a strânge fondurile necesare înfiinţării de noi Centre de Epilepsie și Monitorizare EEG în diferite zone geografice din România, conectate atât între ele, cât și cu centre universitare din țară și din străinătate.

“Proiectul «Telemedicina în Epilepsie» a fost iniţiat în 2016 de către un grup de medici, susţinut de Asociaţia Cluburilor Lions România si sponsori. Există încă diferenţe majore între modurile în care se abordează problema epilepsiei în arii geografice din ţară, atât din cauza echipamentelor medicale, cât şi a gradului de pregătire a personalului medical. Telemedicina în epilepsie oferă şansa oricărui pacient  la un diagnostic timpuriu şi corect al formei de epilepsie, la monitorizarea evoluţiei în timp, acasă sau cât mai aproape de casa pacientului, care nu va mai fi nevoit să facă drumuri lungi şi costisitoare spre centrele universitare. Practic, un pacient dintr-un oraş îndepărtat, intr-o zonă slab deservită medical are şansa de a fi consultat de un specialist din ţară sau din străinătate cu mare experienţă”, a declarat dr. Bogdan Florea, coordonatorul Telepilepsy.

La ora actuală proiectul „Telepilepsy” este funcţional în 6 cabinete existente deja în Cluj-Napoca, Oradea, Craiova, Sibiu, Bacău şi Suceava.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*