Sibiul are fotbal! FC Hermannstadt a câștigat la Cluj: 2-1 (1-0)

FC Hermannstadt a făcut meciul perfect cu U Cluj în această seară, pe Cluj Arena, în cadrul penultimei etape a play-off-ului Ligii 2. Are nevoie de un singur punct „acasă“ la Mediaș, cu CSA Steaua, duminică 15 mai, pentru promovare.

foto: facebook/FCH

 

Peste 20.000 de clujeni s-au mutat în această seară pe Cluj Arena pentru a sărbători promovarea directă. Dopurile la șampaniile pregătite de câteva zile au rămas însă la loc. Echipa noastră s-a dovedit superioară Universității la toate capitolele, singura sincopă fiind un gol norocos înscris de Ilie, la 2-0 pentru FCH, care a reaprins meciul. S-a terminat 2-1 pentru FC Hermanstadt, care a beneficiat de această dată de un arbitraj corect, în condițiile în care gazdele au avut jucători prăbușiți ușor în careul sibian.

FC Hermannstadt a acoperit din nou foarte bine spațiile de joc, mingile recuperate repede fiind transformate în atacuri poziționale, de multe ori periculoase. A dominat clar prima repriză, a reușit să țină jocul departe de poarta lui Iliev și-n debutul reprizei secunde, a marcat golul de 2-0, apoi a fost surprinsă de un gol norocos și a suferit în final, chiar dacă jucătorii sibieni au destrămat atacurile gazdelor fără mari probleme.

Marius Măldărășanu a gândit foarte bine meciul. FCH a dominat tactic partida, U Cluj fiind fără reacție de la început până la final. Și schimbările au fost inspirate, Antohe și Buhăcianu participând la faza de 2-0 la doar câteva minute după intrarea pe teren.

Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, Stoica, Opruț – Sota, Alhassan (’90 Hora), Biceanu (’79 Blejdea) – Petrescu (’59 Antohe), Paraschiv (’59 Buhăceanu), Oroian (’79 Bucuroiu)

Filmul meciului

Peste 20.000 de suporteri la stadion. Terenul mustește de apă. A plouat torențial înaintea jocului

Min 7 Pantea șutează primul, departe de poartă

U Cluj joacă modest, simplu, cu mingi lungi, în așteptarea unei greșeli a adversarului

Min 9 Centrare periculoasă în careul clujean, Bejan urmărește, dar nu ajunge

Min 14 Paraschiv reia în plasă la colțul scurt o centrare din lovitură liberă executată de Petrișor Petrescu. A marcat golul 6 pentru FCH. Fază lucrată la antrenamente: 0-1

U Cluj nu are niciun șut, ba chiar nicio fază la poarta sibiană (’18)

Min 20 Romario Pires animă tribunele, șut din 16 metri pe direcția lui Iliev, care reține

Min 22 Corner U Cluj, fără rezultat

Min 24 Pârvulescu șutează periculos din careu, Pantea deviază în corner

Min 34 Hofman intră în locul lui Ciobanu, cu probleme medicale

Min 39 Romario Pires reia din 10 metri, cu capul, Iliev reține

Min 45 Bejan și Stoica se ciocnesc în careu, din fericire revin în teren

Repriza secundă

Nimic notabil până în minutul 56. FC Hermannstadt a coborât spre propriul careu, dar închide bine spațiile de joc

Min 58 Bejan reia periculos dintr-o lovitură liberă executată de Petrescu, s-a fluierat ofsaid

Min 59 Schimbare Petrescu – Antohe, Paraschiv – Buhăceanu

FC Hermanstdat face pasul în spate, dar continuă să fie periculoasă pe contraatac

Min 63 Oroian șutează de la distanță, pe lângă poartă

Min 67 Combinație Antohe – Buhăceanu, ambii veniți de pe bancă, mingea ajunge la Alhassan care a reluat perfect din careu: 0-2

Min 70 Ilie găsește o execuție bună în careul sibian și reaprinde meciul: 1-2

La „U“ Cluj, schimbări Haită – Fernandez, Boiciuc – Alexandru

Meciul crește în intensitate, galben pe banca Universității

Dublă schimbare FC Hermannstadt: Bucuroiu – Biceanu, Blejdea – Oroian

Min 89 Intervenție tare Opruț, cartonaș galben

Min 90 Încheiem în atac. Corner pentru FC Hermannstadt

Arbitrii decid 5 minute de prelungire

Schimbare FCH: Alhassan – Hora

Min 92 Corner U Cluj, fără rezultat

Min 93 Pe contraatac, Hora trage departe de poartă din poziție bună

Min 95 Fluier final: U Cluj – FC Hermannstadt 1-2 (0-1)

Rezumatul meciului

*sursă video: Orange Sport

Jocul nu a fost unul plăcut, dar pe parcursul campionatului chiar am jucat fotbal sau am încercat, pentru că nici Barcelona nu joacă mereu. Azi mi-aș fi dorit să avem mai mult posesia, însă apare efectul de conservare, dar cam devreme. Adevărul e că au fost niște greșeli pe parcursul campionatului, care au influențat rezultatul din meciurile cu contracandidatele noastre, au influențat și clasamentul, cel puțin în ultima etapă. Dacă erați în vestiarul nostru, vedeați mese rupte! E foarte greu să-i capacitezi, pentru că se simțeau frustrați și le-am spus că nu vreau ca nimeni să ne decidă destinul. Azi au dat totul și îi felicit, mai ales după o victorie de maniera asta cu o contracandidată la locul 2”, a spus Marius Măldărășanu, citat de DigiSport.

Tehnicianul sibienilor s-a arătat dezamăgit de gazdele din această seară, în special de atitudinea lui Eric Lincar, antrenorul U Cluj: „Mi-a plăcut atmosfera de la Cluj, dar trebuie și ei să accepte o înfrângere. Pentru că și noi am acceptat-o cu greu. În sezonul regulat, când am pierdut, m-am dus la banca lor de rezerve și s-au întors cu spatele. Și atunci i-am felicitat pe Domocoș și pe preparatorul fizic. Adică trebuie să fii bărbat să accepți. 99 la sută din antrenori ne întâlnim, ne felicităm, ne urăm baftă, însă ca aici nu am văzut, să nu îți respecți omologul. Dar asta e viața”, a precizat Măldărășanu.

foto: facebook/FCH

Marius Măldărășanu a răbufnit și la adresa celor care îi consideră mercenari încă de la începutul sezonului.

„Contează o promovare pentru CV-ul oricărui antrenor, dar asta vine odată cu o performanță. De asta am și venit, să facem performanță. Mulți se gândesc la mercenari, că joacă pentru bani. Nu. În sfafful medical sunt doi oameni din Sibiu, în stafful tehnic e antrenorul de portari, apoi Petrișor Petrescu și un jucător Under. În rest, toți nu suntem din Sibiu. Chiar am arătat că nu suntem mercenari, cu toate problemele avute. Uneori ne-a ieșit, alteori nu. Mulțumim suporterilor, dar mai avem un hop“, a concluzionat Măldărășanu.

foto: facebook/FCH

Suporterii FCH au încercat să facă față vulcanului de pe Arena Cluj, s-au făcut deseori auziți, completând atmosfera de mare derbi. Cel mai important e că jucătorii i-au simțit aproape. La final, bucuria tuturor a fost mare: 

Liga 2, clasament play-off după penultima etapă:

sursa: FRF

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*