Sibiul are nevoie de o nouă sală de sport. Propunerile managerului Sălii Transilvania: să se ocupe Primăria sau PSD!

Directorul Serviciului Public Sala Transilvania, Adrian Bibu, crede că Sibiul are nevoie de o nouă sală de sport, în condițiile în care Sala Transilvania nu mai face față evenimentelor sportive, culturale, educative, politice și religioase.

Cu toate că sala arată bine, nu mai corespunde cerințelor. Varianta măririi capacității sălii nu poate fi luată în calcul, din motive tehnice. Adrian Bibu vine chiar și cu o propunere concretă: terenul de pe Calea Poplăcii.

Bibu susține că dacă Primăria Sibiu dorește să amenajeze aici un aquapark, atunci proiectul să fie extins, astfel încât să se mai construiască o nouă sală de sport și un bazin olimpic. Practic, aquapark-ul să se transforme într-un complex sportiv. Totodată, acesta sugerează aleșilor locali PSD ca terenul de pe Calea Poplăcii să fie folosit pentru construcția unei noi săli, în condițiile în care social-democrații doresc acest amplasament pentru noul spital județean.

Directorul Adrian Bibu și-a prezentat raportul de activitate, la un an de la numirea în funcție

Raport anual

Directorul Sălii Transilvania și-a prezentat, miercuri, raportul de activitate, la un an de la numirea în funcție. Administratorul public al Consiliului Județean, Sebastian Dotcoș, prezent la bilanț, recunoaște că este nevoie de o nouă sală, iar Consiliul Județean încearcă să împace pe toată lumea cu infrastructura existentă, inclusiv echipa de baschet CSU Sibiu. Cei doi spun că în proiectul noii săli ar trebui să se implice și Universitatea „Lucian Blaga“, de care aparține clubul de baschet. „În ciuda eforturilor mele, toate echipele comunității ne războim pe un teritoriu, la fel cum în lumea animalelor se dau bătăliipe pe teritoriu și resurse. Nu se poate face performanță fără infrastructură, nu se poate construi o comunitate sportivă fără să ne unim. Este timpul să se investească serios în sănătatea comunității, este timpul pentru o nouă sală de sport. Avem locații, avem șansa de a accesa fonduri, dar ne lipsește unitatea. Personal am depus un proect de reabilitare și amenajare a unor săli de sport de tip A, pe Agenda de buget participativ, care din păcate nu a trecut. Asociația al 6-lea jucător a avut inițiativa de a semna o solicitare comună către primărie (n.red.- Primăria Sibiu) cu mai multe cluburi sportive, cerând o nouă sală de sport și amenajarea sălilor existente. Am sprijinit solicitarea aducând trei cluburi semnatare. Suntem prea ocupați să ne mușcăm între noi într-un teritoriu prea mic decât să acționăm și să mergem înainte“, susține Adrian Bibu, uitând pentru moment că autoritatea sa tutelară este Consiliul Județean, iar sala pe care o conduce le aparține celor 420.000 de suporteri. Acesta spune că Sibiul a rămas în urma Clujului cu 20 de ani în ceea ce privește infrastructura sportivă.

ADRIAN BIBU | manager: „Cred că trebuie să ne așezăm la masă cu hotărâre și să realizăm împreună infrastructură pentru sport. Toți factorii decizionali, indiferent de culoarea politică, trebuie să vadă interesul comunității și să nu uite că sunt sibieni.“

Bilanț pozitiv

Raportul de activitate vizează perioada 1 noiembrie 2017 – 1 noiembrie 2018. În 2018 s-au desfășurat 117 evenimente, cu 25% mai mult decât în 2017. Din totalul acestora, 85% sunt evenimente sportive, 9% diverse evenimente cum ar fi expoziții, baluri sau concerte, iar restul sunt târgurile Expotricotex. Din totalul evenimentelor sportive, 40% sunt dedicate echipei de baschet, iar restul evenimentelor din domeniile: karate, volei, handbal, judo, taekwon-do, dans sportiv, fotbal, culturism.

Dacă veniturile pe 2017 au fost de 705.674 lei, până la sfârșitul anului 2018 se estimează venituri de 1.013.778 lei.

Investiții importante

În cursul acestui an s-au făcut o serie de investiții, cum ar fi: tabelă electronică de tip multisport care corespunde cu noile norme ale Federațiilor Internaționale de Baschet, Handbal, Volei, fiind achiziționată după discuții cu echipele sportive, și sistem de bariere automate (a fost achiziționat un nou aparat pentru plata parcării, iar aparatul vechi a fost montat în interiorul Sălii Transilvania). Totodată, a fost achiziționat un sistem nou de bariere și două camere de luat vederi care identifică numărul mașinii și ridică bariera în mod automat. Până la 15 decembrie va fi implementată și plata parcării cu cardul și prin SMS.


Cosmin PAL

One Comment

  1. Un oras are putine obiective deosebite, iar a face o noua sala in Calea Poplacii, nu cred ca este o solutie prea buna fiind total excentrica fata de oras. Eu cred ca pt asemenea obiectiv ar trebuii sa se pronunte Uniunea Arhitectilor, OAR, ConsiliulJudetean si in special proprietarul viitoarei cladiri. Deoarece se construiesc asemenea obiective asa rar, nu trebuie sa ne luam doar unde are Statul teren, ci si pe alte terenuri, chiar construite care se preteaza la demolari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*