Sibiul are nevoie de sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri! Cât câștigă un debutant în structurile Ministerului de Interne

În judeţul Sibiu este nevoie de câteva sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri, ca urmare a valului de pensionări din ultimul an, susţin şefii inspectoratelor judeţene de Poliţie, Jandarmi şi ISU. 

„În ultimii doi ani s-au pensionat 160 de de poliţişti şi în momentul de faţă avem nevoie să angajăm 140. Acum ca şi procent, la 80% este încadrarea. Problema s-a acutizat în ultimul an din cauza valului de pensionări”, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, Tiberiu Ivancea.

Şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu are nevoie să angajeze peste 100 de pompieri. „Avem un deficit foarte, foarte mare. La ISU Sibiu suntem la 79 de procente încadrare”, a precizat şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu, Cosmin Balcu.

Jandarmeria Sibiu mai mai are nevoie şi ea de ofiţeri, subofiţeri, dar mai ales de maiştri militari. „Avem un grad de ocupare de 89 la sută. Avem un deficit de 18% ofiţeri, 33% la maiştri militari şi aproape 11% la subofiţeri. Am avut 21 de pensionări. Activitatea este afectată prin acumularea de ore suplimentare de către personal. Suntem în imposibilitatea de a acorda libere pentru orele suplimentare efectuate”, a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, Costel Dogaru.

Cei trei comandanţi ai inspectoratelor de poliţie, jandarmi şi pompieri spun că nu le pot da angajaţilor toate orele libere de care ar trebui să beneficieze.

Potrivit celor trei comandanţi, un absolvent încadrat la poliţie, jandarmerie sau ISU poate câştiga un salariu de peste 2.500 de lei net, la care se adaugă decontarea transportului şi indemnizaţie de chirie.

Cei trei şefi de inspectorate judeţene din Sibiu speră să îşi poată angaja oameni în urma campaniei de recrutare pentru şcolile de subofiţeri din Ministerul Afacerilor Interne.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*