Sibiul are un nou parc pe bulevardul Corneliu Coposu | FOTO

Dâmbul de pe bulevardul Corneliu Coposu a fost transformat într-un loc pentru petrecerea timpului liber, amenajările realizându-se în așa fel încât să respecte proximitatea zonei istorice a orașului.

În primul rând, zona a fost viabilizată: s-au reamenajat căile de acces dinspre bulevardul Corneliu Coposu și strada Gimnasticii, aleea de pe strada Gimnasticii putând fi utilizată pentru accesul cu căruciorul de copii. De asemenea, s-au amenajat alei și iluminatul public cu stâlpi și corpuri de iluminat cu LED.

În această locație, pe o suprafață de aproximativ 2000 de metri pătrați, au fost amenajate: o zonă de street workout cu 7 modele de echipamente:diverse bări de tracțiune și aparate pentru workout precum și două aparate de tip stepper, o zonă de odihnă mobilată cu bănci, un loc de joacă pentru copii dotat cu un complex de joacă, balansoare de diverse tipuri, leagăne și un carusel; precizăm că echipamentele sunt acreditate cu certificat ISO și sunt conforme cu standardele europene în vigoare privind siguranța.

Astrid Fodor, primar: “Aspectul și funcționalitatea zonei s-au schimbat complet, fiind o lucrare foarte reușită. Am redat acestă zonă sibienilor care și-au exprimat în numeroase rânduri dorința de a avea în oraș mai multe zone pentru petrecerea timpului liber. Sper că o vor folosi cu responsabilitate și respect pentru bunul public.”

De asemenea, zona a fost mobilată corespunzător cu coșuri de gunoi, rastele pentru biciclete și o cișmea cu apă potabilă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*