Sibiul devine capitala dansului mondial

Cel mai important eveniment de dans sportiv al anului în România debutează în 5 noiembrie, la Sala Transilvania din Sibiu.
Primul eveniment major sub egida Transylvanian Grand Prix a avut loc în anul 2013. Atunci, oraşul Braşov a fost gazdă campionatului mondial de dans sportiv pentru tineret standard, tineri între 16 şi 18 ani. Au urmat Campionatul European de Tineret Standard în anul 2014, care a avut loc tot la Braşov, şi în acelaşi an a avut loc Campionatul Mondial de Profesionişti 10 Dansuri.

Din 2015

Transylvanian Grand Prix s-a „mutat” în 2015 la Sibiu, unde a avut loc prima competiţie de tip World Open, etapă a circuitului mondial de dans sportiv la secţiunile standard şi latino, iar de atunci, competiţia s-a stabilit definitiv la Sibiu, fiind una dintre cele mai importante competiţii de profil din Europa.

Trei în unu

Anul acesta, Transylvanian Grand Prix vine cu o nouă premieră, trei campionate mondiale urmând să se desfăşoare în acest weekend la Sibiu, Campionatul Mondial de Junior 2 Latino, Campionatul Mondial de Tineret 10 Dansuri şi Campionatul Mondial de Sub 21 Latino. Sportivi din 42 de ţări vor concura pentru titlurile mondiale dar şi în secţiunile de Open Standard şi Latino, structurate pe categorii de vârstă, Juvenil/copii I 6-9 ani, juvenil/copii II 10-11 ani, juniori I, 12-13 ani, Junior II 14-15 ani, Tineret 16-18 ani, Adulti 19-34 ani, Senior I 35 – 44 ani şi Senior II 44 – 55 ani. Competiţia este arbitrată de oficiali din 20 de ţări, 50 de arbitri internaţionali şi peste 50 de arbitri şi oficiali români. În total, pe parchet vor evolua peste 650 de perechi de dansatori, printre cei mai buni din lume. Campionii şi
vicecampionii din fiecare ţară vor participa la Campionatul Mondial Junior II Latino. La Mondialul de Sub21 Latino şi-au anunţat deja prezenţa numeroase echipe din topul clasamentului. Cei mai bine clasaţi participanţi la TGP
2021, secţiunea latino, sunt Silvestri Andreea/Martina Varadi din Ungaria, pe locul 3 mondial în acest moment, Alexandru Miculescu/Andra Păcurar, ocupanţii poziţiei a 8-a sau echipa cehă Gal Tomas/Sabina Karaskova. Numeroase
echipe din top 50 mondial sunt înscrise şi în categoria Standard, unde vor fi interesant de urmărit evoluţiile perechilor Rareş Cojoc/Andreea Matei – România, cei mai bine clasaţi sportivi prezenţi la TGP 2021 la această categorie, Kirill Pavlov/Kristina Shinkariuk – Adzerbaijan sau Paul Rednic/Roxana Lucaciu.

Transmisiuni online

Evenimentul are loc între 5 şi 7 noiembrie la Sala Transilvania. Concursurile vor începe în fiecare zi de la ora 8 până la ora 22:45. Galele finale ale competiţiei vor avea loc sâmbătă şi duminică, de la ora 19:00.
Reglementările legale în vigoare nu permit prezenţa spectatorilor în sală însă organizatorii au pregătit o transmisiune live multi-cam, pe întreaga durată a evenimentului. Astfel, iubitorii dansului sportiv vor putea urmări evoluţia perechilor preferate în transmisiunea disponibilă pe site-ul evenimentului, www.transylvaniangrandprix.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*