Mesaj EXCLUSIV de la Gabriel Tischer, liderul județean al FDGR. Sibiul împlinește, luni, 830 de ani!

„Hermannstadt – oraşul lui Hermann, a devenit, în aceşti 830 de ani pe care îi celebrăm, un oraş european, o comunitate multietnică şi multiculturală reprezentativă pentru ceea ce înseamnă spiritul românesc în universalitate“, arată Gabriel Tischer, preşedintele Organizaţia Judeţeană Sibiu a FDGR , în mesajul adresat cititorilor noștri.

Mesagerul de Sibiu vă prezintă gândurile, trăirile, mesajele mai multor personalități ale orașului, cu prilejul aniversării a 830 de ani de la prima atestare documentară a Sibiului.

Prima mențiune a cetății a fost făcută în data de 20 decembrie 1191 sub numele Cibinium într-un document ecleziastic emis de Papa Celestin al III-lea, care a recunoscut la rugămintea regelui Béla al III-lea existența Prepoziturii Sibiului (praepositura Cibiniensis), scoasă de sub jurisdicția Episcopiei Transilvaniei.

Hermannstadt – oraşul lui Hermann, a devenit, în aceşti 830 de ani pe care îi celebrăm, un oraş european, o comunitate multietnică şi multiculturală reprezentativă pentru ceea ce înseamnă spiritul românesc în universalitate. Nu poţi decât să te înclini cu respect, admiraţie şi recunoştinţă în faţa acestei istorii atât de vii, pe care trebuie să ţi-o asumi în prezent ca pe o datorie morală transmisă generaţiilor viitoare. În acest moment aniversar, mulţi ani cu împliniri, cetăţii din inima ţării!

Gabriel Tischer, preşedinte Organizaţia Judeţeană Sibiu a FDGR

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*