Mesaj EXCLUSIV de la Constantin Chiriac. Sibiul împlinește, luni, 830 de ani!

În mesajul adresat cititorilor noștri, de Ziua Sibiului, directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” şi preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu urează Cetății mulţi ani de acum înainte, dorindu-i să aibă un destin înstăpânit de frumos şi de miracolul artei, cu o nouă clădire a teatrului şi cu o infrastructură culturală pe măsură.

 

Mesagerul de Sibiu vă prezintă gândurile, trăirile, mesajele mai multor personalități ale orașului, cu prilejul aniversării a 830 de ani de la prima atestare documentară a Sibiului.

Prima mențiune a cetății a fost făcută în data de 20 decembrie 1191 sub numele Cibinium într-un document ecleziastic emis de Papa Celestin al III-lea, care a recunoscut la rugămintea regelui Béla al III-lea existența Prepoziturii Sibiului (praepositura Cibiniensis), scoasă de sub jurisdicția Episcopiei Transilvaniei.

Sibiul este singurul mare oraş din România care nu a fost cucerit vreodată. În istoria sa, aşa cum am spus de nenumărate ori, el a fost cucerit doar de artişti. Cu ocazia celor 830 ani de la prima atestare documentară a cetăţii noastre transilvănene, reiau aceleaşi gânduri pentru a-i ura Sibiului mulţi ani de acum înainte, dorindu-i să aibă un destin înstăpânit de frumos şi de miracolul artei. Cu o nouă clădire a teatrului şi cu o infrastructură culturală pe măsură. La mulţi ani!“

Constantin Chiriac, director general Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu şi preşedinte al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*