Sibiul, inclus în planul de promovare turistică a României cu ocazia organizării Campionatului European de Fotbal din 2020

Ministerul Turismului a inclus Sibiul în planul de promovare a României pentru Euro 2020.

Astfel, județul nostru se regăsește printre destinațiile turistice ce urmează să fie promovate în cadrul Campionatului European de Fotbal ce va avea loc în iunie 2020. Sibiul se numără printre cele șapte județe, alături de Constanța – litoralul Mării Negre, Tulcea – Delta Dunării, Prahova – Sinaia, Brașov, Mureș – Sighișoara și Suceava – Bucovina, care vor fi promovate ca destinații turistice preferate de suporterii ce vor ajunge în România odată cu organizarea unuia dintre cele mai mari evenimente sportive din Europa.

„Sibiul se va regăsi în planul de promovare a României Euro 2020 al Ministerului Turismului, întrucât este o destinație turistică importantă pentru țara noastră și chiar consider că suporterii care vor ajunge în România cu ocazia Campionatului European de Fotbal pot petrece o vacanță de neuitat în județul nostru. Ministerul Turismului nu a ales întâmplător ca Sibiul să se regăsească în acest plan de promovare, ci tocmai pentru că vorbim despre o destinație cu recunoaștere internațională pentru frumusețea locurilor. Sibiul va deveni astfel un punct de atracție pentru un public dornic să exploreze țara noastră, dar care, în același timp va căuta locuri în care să se distreze, să mănânce tradițional și să se relaxeze. Trag un semnal de alarmă autorităților locale, care ar trebui să fie pregătite să primească turiștii ce vor sosi în România la Euro 2020. E important să avem un aeroport bine pus la punct, mijloace de transport, șosele asfaltate, locuri de parcare ș.a.m.d.”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

În acest context, ieri, la Ministerul Turismului a avut loc o întrunire a membrilor Comitetului Interministerial pentru Euro 2020.

“Am avut deosebita plăcere să-l am alături pe Gică Popescu, coordonator Euro 2020 din partea Guvernului României. Domnul Popescu, împreună cu ceilalți membri ai comitetului, reprezentanți ai industriei de turism și ai autorităților locale au fost receptivi în legătură cu propunerea noastră de a pune bazele unui plan de promovare a României cu ocazia organizării Campionatului European de Fotbal în anul 2020. Am încredere că, astfel, vom avea toate premisele pentru un proiect de succes”, a declarat Trif, în cadrul dezbaterii.

România va găzdui patru dintre meciurile campionatului în faza optimilor de finală și faza grupelor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*