Sibiul, pe harta Turului Ciclist al României în anul Centenarului

Ediţia a 51-a a Turului Ciclist al României va avea loc în perioada 18-23 septembrie şi, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, va trece prin cele trei mari provincii istorice ale României.

Una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din sud-estul Europei, care a avut prima ediţie în 1934, va reveni după o pauză de cinci ani.

„Mica Buclă”, cum este cunoscut Turul României, va avea cinci etape şi se va desfăşura pe o distanţa totală de 718 km, cursa fiind inclusă în calendarul UCI, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Ciclism.

Pe 18 septembrie va avea loc festivitatea de deschidere a competiţiei şi prezentarea echipelor, la Alba Iulia, iar pe 19 septembrie se va desfăşura prima etapă, Alba Iulia – Sibiu, în lungime de 154,7 km. Pe 20 septembrie, va avea loc etapa a doua, Sibiu – Braşov, 162,8 km, în data de 21 septembrie este programată etapa a treia, Braşov – Focşani, cea mai lungă de la această ediţie, 176,3 km, penultima etapă va avea loc pe 22 septembrie, Buzău – Târgovişte (124,7 km), cursa urmând să se încheie pe 23 septembrie, la Bucureşti, cu un circuit de 100 km.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*